Как да съчетаем летния и есенния гардероб?

1560

Сезоните вече не са силно дефинирани, както е било в миналото и температурите често ни изненадват. Август е, но се случва времето да ни изиграе шега. Сутрините и вечерите понякога са доста хладни, а пък денят е горещ. Изненадващите дъждове също имат своя елемент на изненада и понякога сме неподготвени за рязката промяна.

Колкото и да не ни се иска лятото да приключва, август е преходът към есента. Когато обаче времето не може да “вземе решение”, то вие трябва да се намесите – комбинирайки летния и есенния си гардероб. Преходът между сезоните ще бъде изключително лесен и приятен, ако станете специалисти в наслояването и съчетаването на различни материи.

Свежест дори и в края на лятото

Всеки изпитва доза носталгия в края на лятото, но защо да ѝ се поддадем? От вас зависи как ще погледнете на ситуацията. Един от най-добрите съвети, които може да интегрирате във вашия лятно-есенен гардероб е – създайте свежо настроение с флорални мотиви и топла цветна палитра.

Също така, не се колебайте и комбинирайте леки и феерични материи с по-тежки и тъмни такива. Не се притеснявайте да се заиграете с наличното в гардероба. Съчетавайте различни модели – кроп топ и пухкава жилетка, или преходно яке. Бъдете смели и изпробвайте различни варианти. Дамските поли лесно променят своята лятна визия, като добавите обемист пуловер и кецове. Дългата рокля на цветя остава нашият фаворит, дори през есента.

Контрастът е ключът към успеха

Не е задължително още при първите малко по-хладни дни да приберете летните си дрехи. Нашето предложение към вас е да извадите всички налични дрехи, да си направите чаша кафе и да помислите коя с коя би си отивала най-добре.

Монохромните визии са изключително тренди през тази година, а сме почти убедени, че имате някой любим цвят, който присъства по-често в гардероба ви. Съветваме ви да помислите за нещо по-интересно и запомнящо се. Цветното преходно яке бързо ще придаде изцяло нова визия на един тоалет в по-земни или неутрални цветове. А какво ще кажеш да интегрираш и шаловете в гардероба си? Чудесна опция за края на лятото и началото на есента – полезни, компактни и цветни!

Топлина и уют

Любимата рокля винаги може да подобри настроението ви, независимо от времето навън. Ставате сутринта, а навън вали. Извадете от гардероба нея, любимата ви рокля. В комбинация с топъл пуловер се превръща в прекрасен тоалет. Тесните летни блузи бързо се превръщат в перфектната основа за широка риза, яке или шлифер.

Избирайки качествени дрехи за всеки сезон ще намалите и бюджета, който отделяте всяка година. По този начин ще се радвате и на находките си дълго време. А веднъж, след като сте изпробвали различни комбинации и вече сте убедени, че това отразява вашия стил и същност – то какво по-хубаво от това?

Инвестирайте във вечната класика

Всяка дама трябва да има поне един класически чифт дънки в своя гардероб. Универсални през всеки сезон намират мястото си в гардероба, както на дамите, така и на джентълмените. Съчетавайки дънки с летни блузи и потници, през деня ще се чувствате комфортно, а вечерта просто се наметнете с яке.

Денимът присъства на модния подиум, а ако не разполагате с дънки в гардероба си, поправете това и разгледайте гореспоменатия сайт, в който ще откриете подходящите за всяка дама дънки.

За да преминете леко през преходните сезони, бъдете изобретателни! Дори не подозирате какви интересни съкровища ще откриете в гардероба, за които не сте се сещали в последно време. Радвайте се на топлите  и слънчеви дни, и не забравяйте нещо топло и меко за вечерта!