четвъртък, май 16, 2024

Детски боти за момче – 3 от най-хубавите детски модели

Когато пазарувате за децата си, затрупани ли сте с избор на боти? Изкушаващо е да изберете най-красивия чифт, но изборът на най-добрата обувка за вашето малко момче трябва да зависи повече от удобството и надеждността, отколкото от модата.

Краката на детето могат да продължат да растат до около 18-годишна възраст, ​​затова правилното прилягане и удобство на обувките са жизненоважни за здравето и развитието им.

В краткосрочен план обувките, които не пасват правилно, могат да причинят болка в краката на вашето мъниче, заедно с мазоли, пришки, врастнали нокти или мехури.

В дългосрочен план могат да се развият по-сериозни проблеми като деформации на краката и ходилата. Ако детето ви носи неподходящи обувки през годините на своето развитие – особено преди 5-годишна възраст – това може да доведе до други дългосрочни проблеми със стойката или ходенето – или дори може да причини болки в гърба по-късно в живота.

Според експертите, много проблеми с краката в зряла възраст започват с неподходящи обувки или лошо преживяване на краката през детството. Това важи с още по-голяма степен за детските боти, които трябва да осигуряват стабилност на глезена и добра микросреда за ходилата на детето.

Ето защо сме подбрали за вас 3 гарантирано красиви и удобни детски боти за момче, а по-долу ще намерите и съветите на специалистите за избора на подходящи обувки за дете.

Най-красивите и удобни детски боти

1. Детски боти Twisty Light 745

Ботите Twisty Light 745 предлагат ежедневно удобство в кобалтово син цвят. За осигуряване на топлина през зимата те са ватирани, с дебела подметка от 3см., и естествено са водонепропускливи. Високи са 16.5см и предлагат стабилен захват на детския глезен. Подходящи са за есенно-зимния сезон.

2. Детски боти Twisty Синьо-оранжево

Ботите Twisty са свежо издържани в синьо и оранжево. Височината им е 13см с 3 см подметка. Изработени са от waterproof материал, със заоблен връх и хастар от текстил.

 3. Детски боти Twisty Snow

Ботите Twisty Snow са леки и удобни, с обща височина 12см и подметка 3см. Те също не пропускат вода, изработени от кожа и са подходящи за зимата.

И трите модела могат да бъдат закупени от онлайн и физическите магазини на CCC, където освен огромния избор може да получите и професионална консултация от професионалисти.

С тяхна помощ подготвихме и следните

Съвети за избор на подходящи детски обувки

Измерете краката на вашето дете

Измерете краката на детето си в магазина за обувки, вместо да се опитвате да го направите сами у дома. Сътрудник в магазина ще разполага с най-доброто оборудване, за да намери правилната дължина и ширина за краката на вашето дете.

Допълнителен съвет: Най-добре е вашето мъниче да стои изправено и да стъпи стабилно върху всяко краче, за да гарантира по-точно измерване.

Не купувайте твърде големи боти

Един от най-честите проблеми, които експертите споделят, е родителите да купуват обувки, които са твърде големи за децата им. Това е особено тревожно за бебета и малки деца, които тепърва се учат да ходят и често се клатят на краката си, казва тя.

„Родителите често купуват по-големи обувки, мислейки, че децата им ще пораснат в тях и ще издържат по-дълго“, споделят професионалисти. „Но реалността е, че обувките с половин или цял размер твърде големи правят детето ви уязвимо на спъвания и падания, които могат да доведат до нараняване.“

Винаги проверявайте пръстите на краката

Адекватната ширина и дълбочина в предната част на обувката или кутията за пръстите помагат за предотвратяване на пренатрупване или повишен натиск върху пръстите на краката. Уверете се, че детето ви може лесно да движи предната част на стъпалото в обувките си и да мърда свободно пръстите на краката – без никакво подхлъзване и натиск между пръстите.

Оставете между 1 и 2 сантиметра (или около ширината на един палец) от най-дългия пръст до предната част на обувката. Повече от 3 см е твърде голямо; по-малко от 1 см е твърде малко.

Удобството е по-важно от визията

Децата обикновено са енергични и се радват на спорт и други физически дейности, така че е най-добре да изберете затворени спортни обувки с опора на свода.

Гумените подметки също са чудесни за деца, защото имат повишена устойчивост на приплъзване и намаляват риска от падане. Твърдите подметки позволяват по-добра опора, докато обувка, която можете свободно да огъвате (мека подметка), предлага много малко опора и контрол на движението на краката.

Най-добре е да купувате обувки, изработени от дишащи материали като кожа, текстил или мрежести. Детските крака са склонни да се потят повече от краката на възрастните. Тези материали могат да помогнат за въздушния поток.

Последно

Още по темата