Защо да отидете на екскурзия до Португалия

6787

Екскурзиите в Португалия традиционно са популярни сред българските туристи, като тенденцията определено е към увеличаване на посещенията в най-западната страна в ЕС. В тази кратка статия ще Ви запознаем с основните преимущества и забележителности на Португалия като дестинация за следващата Ви екскурзия в чужбина.

Добра комуникация

Екскурзии до Португалия

От София до столицата на Португалия – Лисабон можете да летите директно със самолет с няколко авиокомпании на изгодни цени. Дори и да няма директен полет точно в дните, в които искате да летите, има и удобни варианти за полети с прекачване. Редица нискотарифни авиокомпании също така летят до Португалия, което Ви предоставя възможността да резервирате изключително евтино, ако изчакате момент, в който има промоция.

Невероятна атмосфера, богата история и култура

Дори и да нямате възможност да отделите повече време, за да разгледате цялата страна, една уикенд екскурзия до Лисабон ще Ви накара да се влюбите в Португалия. Португалците са типично по южняшки изключително топли хора, които знаят как да се веселят и да посрещат гости. Средиземноморската кухня ще Ви накара да си оближете пръстите, а автентичните барове с ориенталски привкус (Португалия и почти целия Иберийски полуостров са били под арабска власт през средовековието и това е оставило траен отпечатък върху португалските култура и традиции) ще Ви харесат толкова, че няма да искате да си тръгнете.

За любителите на природата Португалия също има какво да предложи – невероятни плажове, красиви планински пейзажи и др. Освен всичко останало, тук е и едно от най-добрите места в Европа за сърф.

По време на екскурзията Ви, препоръчваме задължително да посетите:

  • Лисабон – столицата е изключително чаровен град, чийто исторически център предлага уникална атмосфера със своите стръмни улици и ретро трамваи;
  • Порто – вторият по големина град, известен като северната столица. Порто е оживено пристанище на устието на р. Дуеро, сгушено в широк естествен залив. Градът е с интересен нощен живот, уютен и с накичени къщи по стръмните брегове на реката, която тук се влива в океана;
  • Сантяго де Компостела – катедралата на града приютява мощите на Св. Яков и е сред най-значимите центрове на поклонничество в християнския свят. Тук ежедневно се изнасят едни от най-вълнуващите меси, на които се изчитат имената на всички, които в съответния ден са завършили своето поклонническо пътуване по стъпките на светеца и се чете молитва за тяхно здраве и благоденствие на тях и страните, от които произлизат. Архитектурата е величествена и внушителна, като властват стиловете на барок и неокласицизъм;
  • Кабо да Рока – най-западната точка на континентална Европа, от която се открива невероятна гледка към Атлантическия океан.

Руал Травел предлага редица оферти за екскурзии до Португалия – от 4-дневни турове на Лисабон, до обиколни екскурзии на страната. Предлагаме тръгване през цялата година и специални цени за ранно записване. Мненията и отзивите, които получаваме от тези екскурзии са прекрасни, така че не се колебайте.