четвъртък, юли 11, 2024

3 идеи как да освежите интериора у дома

Всеки иска да има в дома си модерни мебели, които да са и функционални. Декорацията и аксесоарите са също част от концепцията за съвременен интериор, който лежи на актуалните трендове и собствените ни разбирания за естетика и удобства. Осветлението и домашният текстил са също градивна частица от впечатляващата визия на спалнята, хола, кухнята и останалите помещения в нашето жилище.

Нова визия с нови мебели

красив коридор

Преди да купим ново обзавеждане от някой мебелен магазин, трябва да решим какво да бъде точно то, за да протече освежаването на интериора по възможно най-добрия начин. Ето и някои добри идеи, на които можете да заложите за трансформацията на дома:

  • мебели в дзен стил – този вид интериор е една идея по-нестандартен, но с времето набира голяма популярност. Вдъхновен от културата на Изтока, той се е предпочитана опция за много от ценителите на високата естетика. Японският стил се характеризира с баланс, спокойствие и хармония, сложните конфигурации отсъстват, а цветовете са земни и ненатрапчиви;
  • индустриален шик – смело интериорно направление, за което са присъщи суровите и незавършени детайли, които напомнят за изоставени помещения в промишлен стил. Той се появява още през 90-те в Ню Йорк, а към днешна дата се е превърнал във фаворит за повечето хора. Бетон, дърво, метални етажерки и витрини за съхранение – това са отличителните материали на мебелите в индустриален шик;
  • ретро модернизъм – едно изключително ефектно решение, което съчетава актуалната и устойчива мода с мебелите, актуални през 60-те години на миналия век. За този вид интериор може да се каже, че е вълнуваща симбиоза между старото и новото, изчистените линии и ярките нюанси, индустриалните и природните елементи.

хубав интериорПромяната на интериора е вълнуващ момент, на който трябва да се насладим пълноценно. Изборът на ново обзавеждане е добре да бъде проведен с оглед на топ трендовете при мебелите за жилища, които са вдъхновяващи и изключително разнообразни.

Освежете стаята с текстил

От оформлението на стените до покупката килими и пердета – всички тези елементи са от ключово значение при първоначалното обзавеждане на апартамента и периодичното освежаване на интериора. Домашният текстил е също надеждно средство за разнообразяване на старата визия на нашето жилище, където всичко ни е до болка омръзнало. В тази категория продукти попадат покривките за маса, декоративните възглавници, завесите и всички онези малки, но с голямо значение елементи, предаващи идентичност и модерно звучене на мебелите.

Добавете повече светлина

Осветлението на дома е тема, по която винаги има какво да се каже. То може да бъде основно и акцентно, както и да се заложи на различни по вид осветителни тела, така че да се постигне комфорт и естетика в помещението. Възможни са и интересните светлинни ефекти, които ще направят обстановката интригуваща и още по-модерна.

 

Последно

Още по темата