вторник, март 26, 2024

Обувки за плаж

В днешно време имаме доста опции в избора на обувки за плаж. Решението кои са най-подходящи за вас ще дойде значително по-лесно след като си отговорите на следните въпроси.

  1. Ще се излежавам ли на плажа цял ден или ще пообикалям да изследвам района? Това, разбира се, зависи до голяма степен и от съответния плаж, който сте избрали. Ако той е типичният градски, препълнен еднотипен плаж, то едва ли ще е трудно да отговорите на този въпрос. В останалите случаи просто се допитайте до себе си и бъдете искрени. Ще ви спести доста енергия, ако се доверите на вътрешното аз, което обикновено крещи или „Оставете ме на мира да си релаксирам!“ или „Хайде да се размърдаме!“. В първият вариант можете да изберете каквото ви хрумне дори и чехли или сандали на платформа. Във вторият – придържайте се към аква обувките или еспадрилите. Те са най-удобни са продължително ходене по този тип терен.
  2. Плажът основно пясъчен ли е или каменист? Ако е вторият, току що приключихте с избирането. Трябват ви аква обувки, освен ако не сте готови да поемете риска сериозно да нараните краката си.
  3. Какво си представям първо като обувка за плаж? Угодете си и бъдете себе си. Чували сте за „джапанките в сака“, нали така? Независимо дали са с една каишка, каишка между пръстите, с принт или едноцветни, те винаги са подходящи за плажуване. Освен това можете да изберете равни сандали, като такива с връзки също са често срещан избор. Има различни вариации тип елински сандали със каишки или връзки около глезена, дори до коляното, които стоят много ефектно на плажна рокля или парео. Само не забравяйте да ги свалите максимално бързо. Все пак не искате да се изпечете на раета като зебра!

В крайна сметка всичко зависи от вашето лично усещане за лятото и неговите възможности.  Грабнете коктейл в ръка и бъдете модна икона, или се покатерете на някоя скала и се насладете на летния бриз, само не забравяйте да се обуете подходящо!

Източник: kapere.com

Последно

Още по темата