Какви рамки са подходящи за жени с по-голям диоптър?

1561

Избирайки рамки за дамски диоптрични очила, има множество параметри, които е важно да вземете предвид. Тъй като в случая е изключително важно правилното позициониране, за да може да бъде ефективно коригирането на зрението, подобен избор трябва да се направи много внимателно. Освен че трябва да ви стоят добре, те трябва да ви вършат нужната работа – да можете да виждате достатъчно добре с тях. За щастие, в днешно време изборът е много разнообразен и едва ли биха възникнали проблеми с подбора на подходящи модели.

дамски диоптрични рамки

Добре е да имате предвид, че когато купувате модел с повече диоптри, изборът е малко по-труден. В този случай имаме стъкла с по-голяма дебелина, което означава, че подходящите рамки трябва да бъдат напълно съобразени с това.

Каква е разликата при лещите с висок диоптър?

За да можете сами да изберете правилните опции за дамски диоптрични модели, е важно добре да знаете разликите с останалите видове. Когато става въпрос за коригиране на тежко късогледство или хиперметропия, са нужни лещи със силно оптично представяне. Ако техният диоптър е -20,00 или +20,00, то трябва да се съобразим с дебелината на стъклото.

При дамските предложения естетическият компонент е от голямо значение, защото за всяка жена е важно да изглежда добре. Именно заради това трябва много добре да се помисли за рамка, която визуално да намалява неприятния ефект от диоптричните стъкла.

Как да изберете точната рамка за дамски диоптрични очила?

Има три прости в правила, с които е важно да се съобразите при избора на предложение за дамски диоптрични модел:

  1. Не избирайте варианти без или с половинчати такива – тъй като при подобни варианти стъклото се фиксира с винтчета, то такъв модел няма как да задържи добре дебелите диоптрични лещи. Затова със сигурност не е добра идея да разглеждате подобни предложения.
  2. Не избирайте метални варианти – металните опции тежат повече и когато има нужда от по-дебели диоптрични дамски модели, това определено би довело до нежелан дискомфорт.
  3. Пластмасови лещи – добре е да се посъветвате със специалист за опцията с пластмасови лещи. Факт е, че стъклените коригират значително по-добре и са по-издръжливи, но когато са оборудвани с повече диоптри, те тежат два до три пъти повече от пластмасовите. Именно поради тази причина е добре да се обмисли подобен вариант, за който намирането на рамка ще е по-лесно.

С други думи, има много проблеми свързани с корекцията на подобни случаи, но в днешно време те в никакъв случай не са трудни за разрешаване. Важно е само да отделите достатъчно време на този избор, както и да се информирате добре за различните варианти, които могат да ви улеснят.

Дизайн на рамки за дамски диоптрични очила

Независимо дали става въпрос за дамски диоптрични предложения, или за мъжки, повечето хора носят очила със сферични стъкла. Те са овални и закръглени, като имат както плюсове, така и минуси. Основният фактор е, че са доста по-бюджетни, поради което са и по-често купувани.

Ако има нужда лещите да бъдат по-тънки, те се правят асферични. Тяхната цена е малко по-скъпа от сферичните, но за сметка на това са доста по-удобни и по-леки. Това

ще увеличи дизайните на рамки, които са подходящи за подобен тип диоптрични очила. Благодарение на по-леките стъкла, ще можете да изпробвате по-тънки опции, което ще направи избора ви доста по-разнообразен и лесен.

Рамка за дамски диоптрични очила според рецепта и предписание

Когато диоптърът не е много голям и рецептата не особено сложна, то изборът на подходяща рамка не е никак труден. Ако обаче имаме нужда от астигматични диоптрични лещи, то ситуацията е малко по-различна.

В случаи с нужда от тежки корекции на зрението, когато проблемът е повече от монофокален, или по друг начин казано – зоните за корекция са повече от една, имайте предвид, че моделът на рамката е толкова важна за ефективното лечение, колкото и самите лещи. Важно е избраният модел да позволява необходимата фиксация върху лицето, за да може при всякакви движения да има съвпадение между зеницата и лещата. Ако има някакви дори минимални разминавания, то лечението няма да бъде качествено. Именно затова най-добрият съвет по темата можете да получите от специалист, който е достатъчно наясно с проблема ви.

Съвети за стилизиране

При избора на дамски модели е повече от важно избраният от вас да подхожда достатъчно добре на лицето ви. Ако имате по-големи и остри лицеви черти, малките форми са неподходящи, тъй като визуално ще ги направят да изглеждат още по-големи. В същото време оувърсайз вариантите ще нарушат хармонията при лице с по-нежни и финни черти. В случай обаче, че имате по-голям нос и по-малки очи, то заложете на големите размери, тъй като те ще създадат нужния баланс в излъчването ви.

Не забравяйте още, че трябва да имате пълно прилягане на продукта към лицето и слепоочията ви, но в никакъв случай не трябва да усещате какъвто и да било натиск. Винаги при проба правете мимики, които да позволят да усетите дали моделът причинява някакъв дискомфорт на лицето при движение.