Как да поставите протектор за телефон сами?

6246

Залепването на стъклен протектор върху екрана на смартфона не е толкова трудна задача. Мнозина не рискуват да извършат тази процедура сами и прибягват до помощта на специално обучени хора, които работят в салони за продажба на цифрови устройства.

Специалисти от онлайн магазин Etuo са подготвили за вас няколко лесни съвета за смяна на протектор. Това е най-сигурната защита от счупване и ако искате да защитите своя екран, със сигурност трябва да поставите закалено стъкло, което да го предпази. Тези продукти се предлагат на достъпни цени и в същото време осигуряват безопасна работа с телефона, предпазвайки дисплея от напукване.

протектор за телефон

Подготовка за залепването на протектор

Преди да залепите протектора на телефона, е необходимо да направите мокро почистване на помещението, където ще се извършва работата. Това е необходимо, за да премахнете праха от стаята. Всички електрически уреди привличат и най-дребния боклук, а телефоните не са изключение. Това усложнява поставянето на протектора, тъй като дори попадането на малка прашинка ще предизвика балончета с въздух, които няма да можете да премахнете.

Не забравяйте да почистите праха от масата, върху която ще се осъществи процесът, с влажна кърпа. Препоръчително е кърпата да се навлажни с вода и препарат или антистатично средство. Не забравяйте да измиете ръцете си със сапун. За да извършите работата качествено, е необходимо да подготвите малък комплект от помощни средства:

 • кърпа с алкохол;
 • суха кърпа (микрофибър);
 • почистващ препарат за екран или специални кърпички;
 • прозрачна лента или стикер;
 • шпатула (може да се замени с пластмасова карта).

Прозрачната лента е по-подходяща за тази цел от другите. Ако вземете маскираща, монтажна или цветна лепяща лента, тогава е вероятно да останат следи върху стъклото или покритието. Използвайте стикери – такива, на които са отпечатани етикети с цени, с които да премахнете прашинките.

Инструкции за правилно поставяне

Първо, телефонът се изважда от калъфа и се изключва. След това старият протектор се отстранява от повърхността.

Залепването се състои от следните стъпки:

 • обезмаслете повърхността на телефона с препарат за почистване на монитори, антистатично средство или алкохол;
 • подсушете до блясък, след което избършете екрана с микрофибърна кърпа;
 • ако след това на повърхността останат прахови частици, те се отстраняват с лепяща лента;
 • отстранете защитното фолиото, като го издърпате;
 • придържайте протектора на разстояние 1 см от екрана и направете монтаж – високоговорителите и бутоните трябва да съвпадат със съответните отвори;
 • спуснете стъклото на дисплея – тъй като повърхността е залепваща, покритието бързо ще се закрепи;
 • ако под стъклото се появят въздушни мехурчета, можете да ги избутате с помощта на карта, от центъра навън.

В случай, че телефонът е нов, тогава не е необходимо да почиствате повърхността на дисплея. Достатъчно е само да премахнете фабричното защитно фолио от екрана.