сряда, юли 10, 2024

Влияние на цветовете

Цветовете в дома ви

Промяната на цветовете в дома, ще обновят енергията ви!

Живота ни е пълен с цветове…Влиянието им, било то върху физическия, или духовния ни живот, е голямо. Важен фактор за характера и начина на живот, е избора на цвят. Например: топлите цветове събуждат човека, а студените го успокояват. Ярките тонове донасят щастие.

Подбора на цветовата гама за жилищната площ, е важно за психологичната настройка. Ако ви интересува, какво влияние оказват върху вас цветовете в дома ви, продължавайте да четете.

Релаксиращо синьо.

Синият цвят се използва често за създаване на спокойна, отпускаща обстановка. Ако сте напрегнати, всички нюанси на синьото са подходящи за вашият дом. Комбинацията на синьо и зелено в тюркоаз, има успокояващ ефект.

Жизнено червено и оранжево.

Червените и оранжевите тонове стимулират емоции като щастие и радост. Важно е да отбележим, че тези цветове трябва да се комбинират с по-спокойни, като бяло, синьо и зелено.

Пречистващо зелено.

Зеленото има пречистващ ефект. В пространства с наситено червено, може да се създаде баланс, като се добави зелено и тюркоаз.

Отпускащо лилаво.

Хора, които имат проблем със съня, трябва да боядисат спалните си в лилавата гама. Прекаляването с лилавото има меланхоличен ефект, затова е препоръчителна комбинацията с жълто.

Просторно бяло.

Ако искате да създадете простор в хола, използвайте бели мебели. Това създава чувство за по-широко пространство и свобода на духа.

Декорация на дома със стикери за стена: Нищо по-лесно от това!

Влияние на цветовете върху вашето дете

Внимавайте при избора на цвят за детската стая, защото цветовете оказват влияние върху емоциите на вашето дете!

Детските стаи са пъстри и весели… ами ако причината, бебето ви да плаче непрекъснато, се крие в цвета на боята?

Цветовете имат психологическо въздействие, както върху нас, така и върху децата. Учените са доказали, че настроението се влияе силно от цвета в стаята. Тази част от нервната система, която отговаря за емоционалното ни състояние, директно се стимулира от цветовете. Когато очите ни са фокусирани върху даден цвят, в мозъка ни се отделят химикали, които ни въздействат физически и емоционално. Психолозите доказват, че боята на работното място и у дома, имат влияние и върху качеството на живот.

За щастливи деца.

Проучванията доказват, че при новородените бебета, наситено жълтите стени на стаята, предизвикват по-силно и често плачене. За малките момченца, подходящо е съчетаване на червено, синьо и жълто в умерен баланс. Стени, боядисани в зелено, тютюнево, светло синьо и светло жълто, ще направят момиченцата женствени, спокойни и енергични. Деца, които са хиперактивни, не трябва да се оставят за дълго в стаи с наситено червени цветове. Лилавите стени допринасят за хубав сън, а розовото успокоява.

При проблеми с килограмите – синьо.

Червеното и ярко оранжевото ни карат да ядем бързо , което не е никак здравословно. Но ако се използва подходящо ненаситено оранжево, това е цветът на социализирането. Подходящ е за трапезарията и кухненският бокс. Синьото подтиска апетита. Психолозите съветват, при проблеми с килограмите, да боядисате кухнята в синьо и дори да покриете хладилника със сини магнитчета. Това ще ви държи далече от храната.

Цветовете на секса

Влияе ли цвета на спалнята върху сексуалният ви живот?

Според проучване, направено между две хиляди двойки, от уеб сайт в Америка, цветовете имат голямо отношение със секса. На първо място по желание за секс, са хората, със лилави стени в спалнята. Червеният цвят се нарежда на второ място. Двойките, които имат синя спалня, заемат престижнота трета позиция, по желание за секс.

Според анкетата, сивите стени убиват сексуалният живот. А копринените чаршафи, изместват памучните.

Последно

Още по темата