сряда, май 15, 2024

Стенен часовник в модерния интериор

Обикновено асоциираме стенния часовник с малък кръгъл циферблат в пластмасов корпус, закачен на стената на кухнята. Часовниците от този тип са една от най-популярните стенни декорации на нашите родители или баби. От известно време обаче тази тенденция е изоставена.

В хола имаме различни устройства с дисплеи, показващи текущото време. Освен това често се използва стилът минимализъм, който изключва твърде много декорации, за да се получи спретнат и изчистен характер на интериора. Има обаче модерни стенни часовници, които със своя оригинален стил могат да подчертаят това, което се стремим да постигнем, а в същото време да се превърнат във функционално допълнение към всяка стая.

Стенни часовници – мода или отживелица?

Като цяло всички стенни часовници несъмнено ще ни напомнят за времената от преди няколко десетки години, когато те са били основният източник за следене на времето. Но времената се промениха и сега имаме много различно оборудване у дома, което показва колко е часа. Като започнем от мобилния телефон, телевизора, тв бокса и завършим с домакинските уреди в кухнята.

Въпросът е дали стенните часовници са нещо от миналото? В крайна сметка, защо да купувате нещо, чиято функция е заменена от други устройства, които вече имате?

Оказва се обаче, че съвсем не е така. Модните стенни часовници в момента карат втора младост! Има модели, които освен очевидната си функция могат да се превърнат необичайна декорация дори на най-модерния интериор, всичко това благодарение на елегантния си стил и атрактивни материали. Това кара модата на този тип декорации да се завръща

Голям стенен часовник – страхотно украшение на просторна всекидневна

Модерните стенни часовници се отличават от моделите, които свързваме със старите времена. Първо, най-често те нямат рамки, познати ни от старите часовници. Отделните елементи се залепват директно към стената по приложения шаблон. Благодарение на това можем лесно и бързо да подредим всичко на равни разстояния. Целият процес е важен, защото говорим за големи стенни часовници, които привличат вниманието с размерите си.

Неравномерно поставените индекси или механизмът ще станат видими веднага!

Този размер прави часовниците чудесно допълнение към напълно празна стена просторен хол. Благодарение на модния и изчистен дизайн ще се запази минималистичния характер на интериора, като същевременно ще се избегне и оставянето на напълно празно пространство.

Модерен стенен часовник от акрилно стъкло

Часовникът за стена може да бъде изработен от различни видове материали. Напоследък обаче акрилното стъкло се радва на голяма популярност. Модерните стенни часовници, изработени от този изключително практичен материал, се отличават с елегантност и минималистична визия.

Предлагат се в различни цветове, което позволява поставянето им както на светли, така и на тъмни стени. Огледалното акрилно стъкло е толкова леко и безопасно, че може лесно да се закрепи към стената. Това ни позволи да създадем изключително лесни за инсталиране декорации, които могат да бъдат използвани за модерна украса на нашия интериор.

Часовник, съобразен с вашите нужди

Имате нужда от часовник, чиято най-важна и основна задача ще бъде естетическата стойност и допълване на характера на помещението? А може би търсите нещо, което освен че заинтригува с интересна визия, ще служи и като практичен аксесоар?

За да научите повече за стилните и модерни стенни часовници, посетете специализиран магазин. Съобразете часовника с вашите нужди. Изберете най-доброто от многото налични материали, стилове и размери, за да преобразите напълно вашия интериор, при това с минимални разходи и усилия.

Последно

Още по темата