Невероятните ползи от канелата и меда

С тази комбинация ще преборите успешно много болести.

227
мед и канела

Чудотворната смес от мед канела, има невероятни ползи за здравето. От рак до затлъстяване, през сърдечни заболявания, холестерол,кожни инфекции или обикновена настинка.

Чудото канела и мед

Фармацевтичните компании няма да останат доволни от разпространението на тази информация, тъй като редовната употреба на канела и мед, е по-ефективна от всяко лекарство. Освен това няма и никакви странични ефекти. Дори съдържанието на захар, при правилна консумация, не пречи, а е в полза на диабетиците. Според изследвания на западни учени, комбинацията канела-мед действа ползотворно на следните болежки:

Сърдечни болести: Смесете канела на прах с мед и намажете препечен хляб за закуска. Понижава холестерола и предпазва от сърдечен удар. Редовната консумация на мед и канела укрепва сърдечният ритъм. С напредване на възрастта , вените губят своята гъвкавост и се запушват артериите. Сместа от канела и мед съживява венозната и артериална дейност.

Артрит: В чаша гореща вода се слагат две супени лъжици мед и чаена лъжица канела на прах. Може да се добави към чай. Дори пациенти с хроничен артрит се лекуват с тази смес. В проучване на 200 пациенти в Университета на Копенхаген, на болните е давано преди закуска по една супена лъжица мед и чаена лъжица канела на прах. За един месец 73 болни са излекувани, а всички обездвижени са изправени на крак.

Инфекции на пикочните пътища: Една супена лъжица канела на прах и една супена лъжица мед в топла вода убива микробите в пикочните пътища. Кой да знае?

Холестерол: Две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прах в 450 грама билков чай, намалява холестерола в кръвта в рамките на два часа с 10 %. Ежедневната консумация на сместа, лекува холестерола.

Настинки: Тези, които страдат от чести или тежки настинки, да вземат лъжичка топъл мед с една лъжица канела в продължение на три дни. Това може да лекува хронична кашлица, простуда и синуси.

Дразнене в гърлото: Канела и мед ще излекува болното гърло.

Газове: В Индия и Япония са направени изследвания, които показват, че канелата с мед предотвратява газовете, образувани в стомаха.

Имунната система: Дневната консумация на мед с канела укрепва имунната система и предпазва организма от бактерии и вирусни атаки.

Храносмилателни разстройства: Две супени лъжици мед поръсени с канела на прах преди хранене с тежки ястия, предотвратява киселините.

Грип: Испанските учени установиха наличието на компонент в натуралния пчелен мед, който и предпазва от грип.

Дълголетие: Пийте всеки ден чай с четири супени лъжици мед, една чаена лъжичка канела и три чаши вряла вода. Поддържа кожата свежа и мека и предотвратява стареенето.

Пъпки: Три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. Намажете пъпките преди лягане и на следващия ден изплакнете с топла вода.

Инфекции на кожата: Мед и канела на прах в равни количества, да се прилага върху засегнатите места.

Затлъстяване: Всеки ден, половин час преди закуска сутрин, на гладно и вечер преди лягане пийте по чаша топла вода с мед и канела на прах.

Умора: Последните изследвания показват, че медът помага на организма да се съвземе. Мед и канела на прах при възрастните хора, ги прави по-силни. Следобед в 15:00, тази смес подсилва организма.

Лошият дъх: Южноамериканците сутрин си правят гаргара с вода, чаена лъжичка мед и канела и през целия ден имат свеж дъх.

Изследвания на рака в Япония и Австралия показват, че при рак на стомаха и рак на костите, терапията с мед и канела лекува успешно. Супена лъжица мед и една чаена лъжичка канела се разделята на три и се вземат всеки ден, поне месец.

палачинки с мед и канела

Мед с канела – употреба

Сварете чаша вода. Добавете канела и оставете да се попари. Не слагайте меда в гореща вода, така ще унищожите ензимите и полезните му свойства. Когато достигне стайна температура, добавете мед в съотношение с канелата 2:1. Изпийте половината от сместа преди лягане. Останалото оставете в стъклена чаша и изпийте сутрин на гладно.