сряда, май 15, 2024

Невероятните ползи от канелата и меда

С тази комбинация ще преборите успешно много болести.

Чудотворната смес от мед канела, има невероятни ползи за здравето. От рак до затлъстяване, през сърдечни заболявания, холестерол,кожни инфекции или обикновена настинка.

Чудото канела и мед

Фармацевтичните компании няма да останат доволни от разпространението на тази информация, тъй като редовната употреба на канела и мед, е по-ефективна от всяко лекарство. Освен това няма и никакви странични ефекти. Дори съдържанието на захар, при правилна консумация, не пречи, а е в полза на диабетиците. Според изследвания на западни учени, комбинацията канела-мед действа ползотворно на следните болежки:

Сърдечни болести: Смесете канела на прах с мед и намажете препечен хляб за закуска. Понижава холестерола и предпазва от сърдечен удар. Редовната консумация на мед и канела укрепва сърдечният ритъм. С напредване на възрастта , вените губят своята гъвкавост и се запушват артериите. Сместа от канела и мед съживява венозната и артериална дейност.

Артрит: В чаша гореща вода се слагат две супени лъжици мед и чаена лъжица канела на прах. Може да се добави към чай. Дори пациенти с хроничен артрит се лекуват с тази смес. В проучване на 200 пациенти в Университета на Копенхаген, на болните е давано преди закуска по една супена лъжица мед и чаена лъжица канела на прах. За един месец 73 болни са излекувани, а всички обездвижени са изправени на крак.

Инфекции на пикочните пътища: Една супена лъжица канела на прах и една супена лъжица мед в топла вода убива микробите в пикочните пътища. Кой да знае?

Холестерол: Две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прах в 450 грама билков чай, намалява холестерола в кръвта в рамките на два часа с 10 %. Ежедневната консумация на сместа, лекува холестерола.

Настинки: Тези, които страдат от чести или тежки настинки, да вземат лъжичка топъл мед с една лъжица канела в продължение на три дни. Това може да лекува хронична кашлица, простуда и синуси.

Дразнене в гърлото: Канела и мед ще излекува болното гърло.

Газове: В Индия и Япония са направени изследвания, които показват, че канелата с мед предотвратява газовете, образувани в стомаха.

Имунната система: Дневната консумация на мед с канела укрепва имунната система и предпазва организма от бактерии и вирусни атаки.

Храносмилателни разстройства: Две супени лъжици мед поръсени с канела на прах преди хранене с тежки ястия, предотвратява киселините.

Грип: Испанските учени установиха наличието на компонент в натуралния пчелен мед, който и предпазва от грип.

Дълголетие: Пийте всеки ден чай с четири супени лъжици мед, една чаена лъжичка канела и три чаши вряла вода. Поддържа кожата свежа и мека и предотвратява стареенето.

Пъпки: Три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. Намажете пъпките преди лягане и на следващия ден изплакнете с топла вода.

Инфекции на кожата: Мед и канела на прах в равни количества, да се прилага върху засегнатите места.

Затлъстяване: Всеки ден, половин час преди закуска сутрин, на гладно и вечер преди лягане пийте по чаша топла вода с мед и канела на прах.

Умора: Последните изследвания показват, че медът помага на организма да се съвземе. Мед и канела на прах при възрастните хора, ги прави по-силни. Следобед в 15:00, тази смес подсилва организма.

Лошият дъх: Южноамериканците сутрин си правят гаргара с вода, чаена лъжичка мед и канела и през целия ден имат свеж дъх.

Изследвания на рака в Япония и Австралия показват, че при рак на стомаха и рак на костите, терапията с мед и канела лекува успешно. Супена лъжица мед и една чаена лъжичка канела се разделята на три и се вземат всеки ден, поне месец.

палачинки с мед и канела

Мед с канела – употреба

Сварете чаша вода. Добавете канела и оставете да се попари. Не слагайте меда в гореща вода, така ще унищожите ензимите и полезните му свойства. Когато достигне стайна температура, добавете мед в съотношение с канелата 2:1. Изпийте половината от сместа преди лягане. Останалото оставете в стъклена чаша и изпийте сутрин на гладно.

Последно

Още по темата