Кои са най-предпочитаните офис столове и защо

7326

Офис столовете са неизменна част от цялостното работно обзавеждане. Във физическите магазини и онлайн има огромно количество модели в различни ценови диапазони, именно това обърква повечето потребители и намират за трудно да изберат най-доброто предложение на достъпна цена. Тази статия е именно за това, за да ви насочи в правилната посока, като ви представи най-предпочитаните типове, а оттам и лесно да изберете вашия нов офис стол. Офис столове

Кои са най-предпочитаните офис столове

  1. Кожени модели от естествена или еко кожа, с ергономичен дизайн, в среден ценови диапазон – това са класически модели, често им казват директорски или президентски тип заради голямата площ на облегалката, подлакътниците и седалката. Доста удобни и авторитетни. Такъв модел е Nowy Styl Orion Steel.
  2. Модели с проветрив гръб и алуминиева основа, на колела (кръстачка) – такива модели често са по-семпли, те имат мрежеста облегалка, която предпазва от спарване при дълго седене на него в офиса. Често са придружени и с ергономична облегалка за глава. Пример за такъв е меш стол RFG TECH@PRO.
  3. Класически пластмасов масов модел – тук основното потребителско предимство е цената. Може да се използва при дейност свързана с по-малък престой пред компютър или у дома. Като този работен модел Nowy Styl NSU Prestige, C-U – черен.

В по-голямата част от магазините ще намерите от тези основни видове офис столове. Разбира се, вие преценявате въз основа на вашите разбирания и потребности кой от тези три основни типа най-добре ще паснат на вас, на вашия бюджет и начин на работа.

Защо именно тези модели са предпочитат

Тези типове модели до голяма степен покриват изискванията на потребителите. Директорските са за хора с позиция и авторитет във фирмите, за хора любители на удобството, моделите са качествени и естетични.

Меш (мрежестите) са ергономични, приятни през топлите сезони и са по-скоро практични, не толкова авторитетни. Често такива се избират от IT специалисти, като програмисти и рекламодатели. Класическият пластмасов модел се предпочита от хора с ограничен бюджет, без големи претенции и с малък престой пред компютър.

Какво да внимаваме при експлоатация

Грешките при използването на подобен вид столове са основно две. Първата е, че ако той е пластмасов, особено основата му, то при всяко по-рязко залюляване, той може да се напука или направо счупи. Добре е такъв вид да не е изложен на пряка слънчева светлина и топлина, понеже пластмасата омеква.

Такива проблеми при президентския и меш типовете почти не съществуват, защото техните основи са метални.

Втората грешка е при резки движения с амортисьора на офис мебелите за сядане. Независимо дали надолу-нагоре, или от изправено в полегато положение, съветваме ви това да се прави плавно, понеже се рискува счупване на механизма, при което вече няма да можете да използвате съответния модел.