сряда, май 15, 2024

Зодиакални периоди – коя зодия съм според датата на раждане?

Зодиакални периоди или годишни периоди за 12-те зодиакални знака. Продължителността на един зодиакален знак продължава около 30 дни и съответства на периода, в който Слънцето се намира в едноименното съзвездие. В резултат на това знакът на всеки човек се определя от времето през годината, в което се пада датата му на раждане.

Например, човек, роден на 15 юни, ще има знак Близнаци, защото между 22 май и 21 юни Слънцето е в съзвездието Близнаци. Ако искате да знаете в коя зодия се намирате и не знаете зодиакалните периоди, следващият списък ви показва времето на годината на всяка зодия.

Зодиакални периоди

Овен: 21 март – 20 април

Телец: 21 април – 20 май

Близнаци: 21 май – 21 юни

Рак: 22 юни – 22 юли

Лъв: 23 юли – 22 август

Дева: 23 август – 22 септември

Везни: 23 септември – 22 октомври

Скорпион: 23 октомври – 21 ноември

Стрелец: 22 ноември – 20 декември

Козирог: 21 декември – 19 януари

Водолей: 20 януари – 18 февруари

Риби: 19 февруари – 20 март

Не всички вярват в зодията, но всички знаем, че има 12 зодиакални знака. Или поне доскоро беше така…

Може да изглежда шокиращо, но от астрологична гледна точка нещата се обърнаха по друг начин, което доведе до фундаментални промени в позицията на зодиакалните знаци.

И все пак:

Коя зодия съм?

Новият астрологичен ред кара 86% от населението да живее под грешен зодиакален знак, според астролозите.

През 2011 г. новината за появата на тринадесетия зодиакален знак, който промени астрологичния ред, известен от повече от две хилядолетия, изненада всички и предизвика полемика.

Астрологията е науката, която изучава подравняването на съзвездията и слънцето и основното влияние на тези космически движения върху нашия живот.

Знаците на зодиака са изчислени от астролозите според положението на Слънцето спрямо съзвездията, както са се появили преди 2200 години.

Те обаче вече не са валидни поради прецесионното движение на Земята. Астрономите от Планетарното общество на Минесота са открили, че поради гравитационния ефект на Луната върху Земята, начинът на подреждане на планетите се е променил, създавайки разлика от един месец. Това означава, че зодиакалните знаци са се „преместили“ на запад преди около месец, в зависимост от съзвездията. Например хората, родени между 21 март и 19 април, се считат за Овен. Всъщност между 11 март и 18 април Слънцето е в съзвездието Риби, а не в Овен.

Ophiuchus (змиеносец) – тринадесетият знак, който промени лицето на зодиака

Съществуването на тринадесети знак се споменава от вавилонците, създателите на хороскопа. Не е известно обаче защо, когато са измислили зодиака, умишлено са оставили настрана 13-ия знак, защото той не отговаря на 12-месечния календар, който са замислили.

Новите астрологични данни извеждат на преден план новия знак Змееносец, който отговаря на периода 29 ноември – 17 декември.

Съзвездието Змееносец се появява под формата на човек, който хваща голяма змия. В гръцката митология Ophiuchus представлява Ескулап – синът на Аполон и богът на медицината.

Ophiuchus е хибриден знак между Стрелец и Скорпион, също воден знак. Следователно той заимства характеристики и от двата знака. Неговият символ е мъж, който държи змия.

Родените под този знак се характеризират с множество лечебни характеристики. Те са изключително съпричастни хора, които се грижат много за околните. Освен това хората под този нов зодиакален знак са интелигентни, ентусиазирани, обичат истината и винаги вдъхват увереност.

От кога до кога са зодиите според последните проучвания и включена 13-та зодия

Според Планетарното общество на Минесота, ето как всъщност изглеждат зодиакалните знаци и какви са данните за всеки астрологически знак:

Козирог: 20 януари – 16 февруари

Водолей: 16 февруари – 11 март

Риби: 11 март – 18 април

Овен: 18 април – 13 май

Телец: 13 май – 21 юни

Близнаци: 21 юни – 20 юли

Рак: 20 юли – 10 август

Лъв : 10 август – 16 септември

Дева: 16 септември – 30 октомври

Везни: 30 октомври – 23 ноември

Скорпион: 23 ноември – 29 ноември

Змиеносец: 29 ноември – 17 декември

Стрелец: 17 декември – 20 януари

Добре е да имате предвид, че всички 12 зодии, каквито ги познавате, ще запазят вече познатите си характеристики.

Последно

Още по темата