четвъртък, май 16, 2024

Защо се нуждаем от смяна на хоризонтални щрангове

Знаете ли, че хоризонталните щрангове най-често стоят в подземната част на сградата (мазето) и са разположени на тавана? Това са три тръби за топла вода, студена вода и циркулация на водата. Тяхното предназначение е да осигури пълен достъп на водата до различни апартаменти. Имайте предвид, че ако тръбите са стари и корозирали, това значително уврежда качеството на водата.

Няколко причини за смяна на хоризонтални щрангове

На първо място старите, негодни и спукани хоризонтални щрангове, могат да повлияят отрицателно на сметките ви за вода. Освен това, те значително увреждат качеството на водата, а това пък може да доведе до здравословни проблеми. Ето защо, е нужна смяна на хоризонтални щрангове, която да не закъснява във времето, а ремонтът да бъде направен, без излишно забавяне и размотаване.

Хоризонталните щрангове са едно от първите неща, които се прави като ремонт. По този начин водата идва навременно в апартаментите и хората могат да я използват. Не на последно място е чиста и годна за употреба. Ако вашите съкооператори не разбират това, то тогава трябва да им бъде обяснено, след като свикате Общо събрание и на него се обсъди темата много подробно.

Има немалко хора, които се притесняват от цената за смяна на хоризонтални щрангове, но те трябва да знаят, че това е инвестиция, която се прави еднократно, за да се премахнат всички рискове от замърсена вода и влошен достъп на водата до домовете. Един път сменили щранговете с нови ще се отървете от тези проблеми и ВиК системата на сградата ще работи напълно изрядно.

Колко струва смяната на хоризонтални щрангове?

Не можем да дадем конкретна цена, тъй като фирмата за смяна на хоризонтални щрангове, ще ви предложи индивидуална оферта на база смяната на трите основни тръби. Тук обаче сме длъжни да ви предупредим да не се притеснявате, защото този ремонт не е от най-скъпите към момента.

При положение че искате да избегнете ВиК аварии и да се сблъскате с мръсна вода, то тогава няма смисъл да използвате амортизиралите стари тръби, които се намират в абонатната станция. По-добре е да се доверите на новите и здрави тръби, които ще издържат години наред, без проблеми. В тези наши думи се убедиха десетки, та даже стотици хиляди, тъй че ни се доверете.

Обобщителни думи

В тази статия обяснихме, защо се нуждаете от смяна на хоризонтални щрангове и кога точно да бъде направена тя. При старите сгради времето не работи за вас, а работата на тръбите става все по-мудна и дава отрицателни ефекти. Ето защо, е време да помислите за извършване на ремонта.

Последно

Още по темата