вторник, юли 9, 2024

Защо да заложим на лазерна епилация, ако искаме да се отървем от нежеланото окосмяване?

Напоследък много момичета и жени, които си мечтаят да имат гладка кожа прибягват до ефективния метод лазерна епилация. Разбира се, съществуват и много други начини да се отървете от нежеланите косми по тялото, но не всички от тях са в състояние да решат проблема за дълго време. Така например, различните народни средства или специални епилиращи кремове  помагат само за кратко време. Но, ако се доверите на доказалата се вече във времето лазерна епилация, кожата ви ще стане идеално гладка без болка или друг дискомфорт, при това ефектът ще трае впечатляващо дълго време.

Но нека първо да обясним какво точно представлява лазерната епилация и след това да разгледаме отблизо основните й предимства.

Лазерната епилация е модерен и безболезен метод за трайно премахване на космите от човешкото тяло, с помощта на специален лазер.

Тя има значителни предимства, пред всички останали методи и сега ще изброим някои от по-важните от тях.

Лазерната епилация е безболезнена

В миналото епилацията може и да е изглеждала като някаква не особено приятна процедура, но в наши дни, благодарение на развитието на модерните технологии, цялото лазерно оборудване е снабдено със специални системи за облекчаване на болката – например фреон, контактно охлаждане и други.

Процедура, напълно безопасна за здравето

Лазерната епилация се счита за една напълно безвредна процедура. Това е така, защото лазерният лъч въздейства изключително и единствено върху косъма, без да засяга по какъвто и да било начин съседните тъкани.

Минимално време за обработка на нежеланото окосмяване

Така например, за премахването на косми по лицето са достатъчни едва около 5 минути, на краката – от 20 до 30 минути, а колкото до бикини зоната, то там са достатъчни около 10-ина минути. Лазерният лъч въздейства моментално върху конкретната област и затова процедурата трае много кратко време.

Лазерната епилация гарантира отлични резултати

След като сте се подложили на лазерна епилация, вашата кожа ще придобие чудесен вид – гладка и нежна на допир. За най-добър ефект, обаче, е необходимо да направите не само една, а няколко процедури, като точният им брой се определя от степента на окосмяването и индивидуалните характеристики на всеки човек.

Подмладяване на кожата

Много специалисти подчертават, че след лазерна епилация кожата значително подобрява своята структура и се подмладява. Това се дължи на факта, че лазерът, чрез целенасоченото си действие, елиминира така наречените паякообразни вени, намалява пигментацията и дори леко заглажда бръчките.

Кое гарантира абсолютната безболезненост на лазерната епилация?

Благодарение на съвременното професионално оборудване и използването на уникални техники, по време на манипулациите, третираната зона се охлажда и това гарантира на пациента пълен комфорт. Всъщност, точно този охлаждащ гел, насърчава безболезнената епилация на тези зони от човешкото тяло, които са по-чувствителни. Резултатът е гладка и кадифена кожа, която, между другото, се запазва такава за доста дълго време.

Какво още трябва да знаете, ако искате да изпробвате този метод за премахване на нежелано окосмяване?

На първо място, препоръчително е лазерната епилация да бъде извършвана само и единствено в доказани специализирани заведения, които разполагат с необходимото модерно оборудване. Така например, ако желаете да си направите лазерна епилация в София, може да се обърнете към Лазерен център Satori, където ще бъдете обслужени с необходимото внимание от висококвалифицирани специалисти.

Въпреки, че като цяло методът е напълно безвреден, все пак консултацията с професионалист е задължителна, защото съществуват и известни противопоказания, касаещи бременни жени и пациенти, страдащи от различни онкологични или кожни заболявания, както и хората със захарен диабет.

От това следва логично заключение, че е по-добре е да се консултирате подробно с лекар, преди да се подложите на процедурата, отколкото впоследствие да получите неприятни здравословни усложнения.

Последно

Още по темата