вторник, юни 11, 2024

Вечерни рокли с дълги ръкави

Когато става въпрос за избор на тоалет, трябва внимателно да прецените на какъв вид събитие ще присъствате. В крайна сметка не можете да бъдете твърде откровени и вулгарни на корпоративно парти, разкрийте чара си на началниците си. Запазете тази рокля за любимия човек. И като цяло вулгарността в образа на истинска дама никога не трябва да присъства.

Роклята не трябва да е къса и отворена, за да демонстрира истинските ценности на всяка млада дама – нейната женственост и сексуалност. Дори във вечерни рокли с дълги ръкави  можете да изглеждате шик. И ние ще ви го докажем.

И така, какви са предимствата на вечерните рокли с дълги ръкави?

На първо място, ръкавите перфектно заместват сакото, което не всеки иска да носи.

Ако се случи през зимата, ръкавът ще ви стопли.

Обратният ефект дава дълъг ръкав през горещо лято. Ще покрие ръцете ви, ще предпази от прекомерна слънчева активност, ще предпази деликатната кожа.

Ако има някакви недостатъци по ръцете, като прекомерна пълнота, белези, порязвания и т.н., ръкавът ще ги скрие.

Правилно избрани по стил и дължина, ръкавите крият големи рамене или визуално увеличават миниатюрните рамене.

Ръкавите също са част от вашия образ, украсата на тоалета. Всъщност най-често те са изработени от дантела, украсени с камъни, кристали. В резултат на това ставате още по-женствени и елегантни.

Вечерна рокля с дантелени ръкави

Стилове и цветове

Вечерните модели днес са представени в различни варианти на изпълнение, в зависимост от цвета и стила. Като материали се препоръчва използването на коприна, дантела,, шифон, сатен, органза или кадифе. Сега на мода са рокли от трикотаж, фина вълна. Правят страхотно вечерното облекло. Също така, не забравяйте за очевидните предимства на дантелата, тъй като такава тъкан добавя нотка на романтика и нежност към дългите рокли.

Дизайнът на модела може да бъде многопластов. Въпреки това, те често се допълват с кристали и аксесоари като елементи за декорация. Долната част на роклята може да бъде асиметрична, а гарнитурата релефна. Благодарение на неравния подгъв ще привлечете вниманието към краката си. Разбира се, краката трябва да са стройни и красиви. В противен случай това ще бъде допълнителен акцент. Обувките са важен аксесоар.

Сега рокли с дължина до пода с драперии са заслужено популярни. Такава декорация може да бъде еднакво изгодно разположена в гърдите, колана или на ръкавите.

Най-важното е, че дългите рокли, допълнени от ръкави, могат да създадат еднакво страхотни и напълно противоположни образи – деликатни и женствени или елегантни и луксозни. Всичко зависи от това какво точно искате да постигнете.

Закръглените дами трябва да вземат предвид факта, че с помощта на дълга рокля могат визуално да удължат фигурата си, да придадат желаната грация и хармония. Не забравяйте, че поради високата талия коремът ще се скрие, а бедрата ще бъдат прикрити.

Както показва практиката, повечето модели са направени с права кройка. Понякога полата е разкроена или пухкава. Ако предпочитате къси модели, тогава обърнете внимание на роклята-калъф, украсена с отворен гръб и права яка.

Не бива да мислите, че не само едно изключително младо и стройно момиче може да си позволи да носи дълга вечерна рокля с един ръкав. Същият Лорънс Оливие, на 56-годишна възраст, доказа, че това облекло е в състояние да стои перфектно дори и на зряла дама.

Вече казахме, че дългите рокли е необходимо да бъдат с ръкави. Но какви точно? Нека поговорим за техните разновидности.

Пищни

Буфонът на ръкава може да започне отгоре, а след това да се стесни, приблизително от областта на лакътя. Както разбирате, говорим за ръкави тип фенери. Но имайте предвид, че тази опция е подходяща за млади дами.

Но има още един пухкав ръкав, подходящ за по-зрели дами – поетът. В този случай разширяването започва от рамото, а ръкавът се стеснява само на китката. Ако имате твърде тънки ръце, тогава ще ви подхожда идеално.

Три четвърти

Може да се каже, че класическата версия на ръкавите. Дължината на ръкава ще завършва малко под лактите.

Красотата на модела е, че подхожда на всяко момиче, от слабо до дебело. Ръкавите три четвърти са най-добре съчетани с дълги коктейлни рокли, изработени от фино трико или сатен.

Реглан

Едва ли ще се изненадате, че името на вида ръкав идва от фамилията на лорд Реглан. Този англичанин имал славата на благородник и затова следил модата невероятно отблизо. По време на известната война в Крим той предлага специална кройка за ръкави, особено за военни униформи. Изводът е, че единичният елемент бил сгънат наполовина, така че е възможно да се отървете от допълнителните шевове. Благодарение на това дрехите станаха по-водоустойчиви. Нововъведението беше приветствано от висшите власти, в резултат на което модата за такива ръкави се запази и до днес.

Прилеп

Е, името на този тип ръкави не идва от името на благороден господар, а от живо същество. Самият ръкав обаче изглежда много по-привлекателен.

Това всъщност е една от интерпретациите на ръкава от една част. Ръкавът е създаден с предната и задната част на тоалета, намаляването започва от рамото до китката. В резултат на това получаваме подобие на крила на прилеп.

Тесен

Това е класика, която е идеална за дълга рокля до пода във втален стил. По правило тесните ръкави се комбинират с високо деколте. Благодарение на тази техника се създава прекрасен контраст – от една страна, тънки и грациозни ръце, а от друга, маркирани вдлъбнатини в областта на корсажа.

Така че не се колебайте да носите дълги рокли, да отидете на важни и забавни празнични събития. Дори през лятото, в дълга рокля и с ръкави, можете да бъдете невероятно красиви, привлекателни и очарователни. Просто подхождайте компетентно към въпроса за избора, вземете предвид характеристиките на вашата фигура, съсредоточете се върху достойнствата и внимателно скрийте съществуващите недостатъци. Бъдете уверени, излъчвайте позитивност и никога не забравяйте, че сте най-красивите.

Последно

Още по темата