четвъртък, май 16, 2024

Употребата на фон дьо тен през лятото – препоръките на специалистите

Всяка дама знае от какво съществено значение е правилното използване на фон дьо тен. Бляскавият и прекрасен грим се постига само чрез употребата на висококачествени грим продукти. Тъй като именно фон дьо тенът представлява неизменна част от гримирането и създаването на устойчив и впечатляващ макиаж, решихме днешната статия да посветим именно на някои тънкости и трикове, характерни за носенето на продукта през горещите летни дни и нощи.

Фон дьо тенът през лятото определено е предизвикателство – ако желаете да узнаете защо, както и да се сдобиете с информация от първа ръка за най-добрите начини за неговото нанасяне, останете с нас.

Носенето на фон дьо тен през горещите летни дни и нощи определено изисква майсторство

Колкото и фина и лека да е текстурата на любимия ви фон дьо тен, не бива да забравяме, че той създава покритие върху лицето ви, което не позволява на кожата ви да диша оптимално. Ето защо е важно, още преди да нанесете продукта, да сте се погрижили за нейното щателно почистване. Отстранете всички излишни замърсявания и допълнително отделения себум – знаем, че през лятото производствот му е повишено и прекомерно, особено при дамите с мазна или комбинирана кожа.

Задължително условие е да нанесем подходяща база за лице преди нанасянето на любимия си фон дьо тен. Тя ще спомогне за по-равномерното нанасяне и ще подсигури продуктът да се задържи върху кожата ви за максимално дълго време. Финиширайте грима си с помощта на фиксираща пудра за лице – тя допълнително ще запечата макиажа и ще ви даде възможност да му се радвате максимално най-дълго.

Подберете подходящ цвят фон дьо тен през лятото

Нека не забравяме, че през лятото лицето ни потъмнява – добиването на шоколадов загар определено е цел, която си поставят много дами през горещите летни дни. Ето защо е повече от естествено фон дьо тенът, който обикновено носите, да не е толкова подходящ през топлите месеци. Експертите съветват да притежавате два нюанса от продукта – един за нанасяне през лятото, който да е в по-тъмен нюанс, и един за останалото време от годината, когато кожата ви не е под въздействието на слънчевите лъчи.

Необходимо е и да се погрижите за кожата си отвътре, ако желаете да разполагате с красив грим. Ежедневната щателна хидратация е от ключово значение за постигането на красива кожа – приемайте достатъчно количество вода, за да притежавате сияйно и бляскаво лице. Добра идея е и да заложите на хидратиращ фон дьо тен, ако се нуждаете от допълнителна влага. Ако пък имате мазна и лъщяща кожа, то по-правилният избор би бил матиращият продукт.

Последно

Още по темата