четвъртък, юли 11, 2024

Трикове за красива коса с естествен обем

Когато косата ви е сплескана и без обем е почти невъзможно да я оформите в красива прическа. А всички жени си мечтаят за красива коса с естествен обем.

Ако косата ви е по-тънка и рядка, а искате да изглежда обемна, плътна и красива, не е нужно да използвате преса за вафлички, които ще се показват под горните кичури коса. С малки трикове за по-голям обем ще се сдобиете с мечтаната грива, без прическата ви да изглежда ретро или пък аналог на кича.

А каква е разликата между лек обем за ежедневието и истински богата коса за вечерта, виждаме в новото видео от канала Natalis Beauty във Vbox7.com:

За ежедневието

Повярвайте, в ежедневието момичетата нямаме нужда от прически тип „каски“. Нито изглежда красиво, нито пък естествено. А всички онези снимки, които обикалят социалните мрежи вече години наред с коментари: „телевизор“, „покемон“ и „телетъбис“ са напълно показателни. Ако искате лек и красив обем през деня – за работа или пък за училище, ето един съвсем прост трик:

Срешете косата добре. След това впръскайте малко сух шампоан сектор по сектор в корените на разстояние 20 см. С пръсти нежно втрийте и отметнете косите си небрежно, като все пак подредите по-непокорните кичури. Сухият шампоан ще вкара лека текстура в гривата ви, ще я направи по-въздушна и обемна и така косата ви ще изглежда много жива, красива и естествена през целия ден.

А ето и как се постига професионално обем, сякаш сте излезли от салон
Разделете косата си на страната, на която предпочитате да стои. След това я срешете добре с гребен, за да няма оплетени кичури. Помнете – колкото по-добре сресана е гривата ви, толкова по-лесно ще ви бъде да я оформите в желаната прическа.

След това взимайте малки участъци кичури и със ситно гребенче топирайте всеки отделен кичур леко и внимателно до самия корен. Не правете това движение хаотично.

С гребенчето придърпвайте 5-10 сантиметра от косата към корена, а останалата коса сресвайте към върха, за да не се оплита. Повтаряйте по 1-2 пъти на сектор и впръсквайте лак, който фиксира, но не втвърдява косата ви.

А как да топирате равномерно и накрая прическата да бъде перфектна, без подаващи се кичури спластена коса – вижте във видеото горе.

Последно

Още по темата