сряда, май 15, 2024

Топ 10 най-зелени криптовалути за купуване и задържане през март 2022

Тъй като инвеститорите се движат към по-устойчиви форми на транзакции, ето 10-те най-зелени криптовалути за закупуване.

Напоследък се появиха много шокиращи разкрития за въздействието на криптовалутите върху околната среда. Криптовалутата може да се превърне в бъдещето на глобалните финанси и икономиката. Но като се има предвид въздействието на криптовалутите върху околната среда, неколцина инвеститори се колебаят да инвестират в крипто пазара. Докладите сочат, че цялата индустрия за добив на биткойн оставя въглероден отпечатък. Огромната консумация на енергия и електронните отпадъци са част от ефекта на криптовалутата върху околната среда. Но не всяка криптовалута използва един и същ ресурсен модел. В днешно време инвеститорите се насочват към по-устойчиви форми на транзакции. Тази статия изброява 10-те най-зелени криптовалути за закупуване и задържане през март 2022. Ако мислите, че инвестиране в криптовалути е добра идея, проверете тези еко-френдли криптовалути.

SolarCoin

криптовалута стеларSolarCoin е децентрализирана и глобална криптовалута. Но е различна от всички други криптовалути. SolarCoin направи огромна разлика, като беше една от най-добрите и най-надеждни криптовалути, които също са устойчиви. Тази криптовалута има за цел да създаде 1 SolarCoin за всеки мегаватчас, генериран от слънчева технология.

Algorand

През април 2021 Algorand обяви своя блокчейн за напълно въглеродно-неутрален. Тази криптовалута също така насърчи партньорството с Climate Trade, организация, посветена да помага на компаниите да подобрят своите профили за устойчивост.

BitGreen

BitGreen е създадена като отговор на Bitcoin, като се има предвид въздействието върху околната среда, което има. Това е 100% управляван от общността проект и използва енергийно ефективен алгоритъм за доказване на работа. Компанията е основана през 2017 и е създала организация с нестопанска цел, която да наблюдава и управлява проекта BitGreen.

Chia

Chia, която е създадена от Брам Коен от BitTorrent, може да се копае в облачната платформа за изчисления на Amazon Web Services. Използва работния плот на потребителя, като предлага софтуер за изтегляне, който позволява на потребителите да печелят Chia токени, като стартират децентрализираната платформа на своите твърди дискове.

крипто

Stellar

Stellar е наблюдавана от Stellar Development Foundation и мрежата беше пусната през 2014. Тя позволява по-бърз и рентабилен режим на транзакции и се счита за силна алтернатива на приложения за транзакции като PayPal. Stellar е екологично чиста и използва протокол за консенсус, който е дори по-добър от алгоритъма за доказване на залог.

Tronix

Валутата TRON, Tronix, е предварително изкопана и може да се търгува в Binance и други борси, с големи планове за бъдещето на TRON, включително използването й за създаване на децентрализирани платформи за игри.TRON работи, използвайки децентрализирано управление, базирано на двустепенен модел на Супер Представители (SR) и Супер Представителни Партньори, с всеки отговорен да стане SR и да може да гласува за SR.

IOTA

IOTA не разчита на блокчейн. Вместо това това крипто използва базиран на криптография метод за проверка, наречен Насочена Ациклична Графика (DAG). Това позволява транзакциите и проверките да са в крак помежду си в реално време.

Cardano

Cardano по своята същност е по-енергийно ефективен от биткойн, тъй като използва консенсусен механизъм, при който участниците във валутата купуват токени, за да се присъединят към мрежата. Това помага да се спести зашеметяващо количество енергия, като основателят на Cardano твърди, че мрежата на криптовалутата консумира само 6 GWh енергия.

Nano

Nano използва технология с блокова решетка, която е енергийно ефективна. Все още разчита на механизъм за Доказване на Работа, но блоковата решетка надхвърля блокчейн, за да създаде верига от акаунти за всеки потребител в мрежата. Платформата Nano използва система, наречена “Отворено Представително Гласуване” (ORV), където притежателите на акаунти гласуват за избрания от тях представител, който след това работи, за да потвърди надеждно блокове от транзакции.

Последно

Още по темата