сряда, май 15, 2024

Топ 10 на най-посещаваните страни в света

Независимо къде се намират, това са 10-те най-посещавани страни в света. Тези държави имат едно общо помежду си – получават огромни приходи от туризъм.

10. Мексико

Мексико е десетата най-посещавана страна в света. Това е популярна ваканционна дестинация, която е известна заради своите плажове, климат, култура и кухня. Основната част от туристите идват тук от САЩ, особено през зимния сезон, привлечени от слънцето и достъпните цени.

9. Малайзия

Малайзия е бързоразвиваща се туристическа дестинация с двойно предимство. От една страна тя е динамично развиващ се икономически център, който привлича милиони бизнес туристи, а от друга страна притежава разкошна природа и поразителни плажове съчетани с вечно топъл климат.

8. Германия

Най-развитата европейска страна заема осмото място в този списък, а само до преди десет години, подобно на Малайзия, тя не е била сред 10-те водещи дестинации.

Днес Германия, особено столицата Берлин, е най-големият културен център на Европа.
Освен бизнес туристи днес страната привлича посетители с многобройните си културни събития, концерти, невероятни музеи и други.

Вижте също: Най-добрите градове за живеене в света

7. Великобритания

За десет години броят на туристите посещаващи Великобритания се е увеличил.

Въпреки това, страната не е променила особено позициите си в този списък поради все по-засилващата се конкуренция от други държави по света. Все пак тя остава един от световните лидери в сектора на конгресния и културен туризъм.

6. Турция

Със своите 29,2 млн туристи Турция определено е една от най-посещаваните страни. Тя е водеща в района туристическа дестинация, която придоби световна слава с прекрасното си крайбрежие.

5. Италия

Повече от 50 млн. туристи са посетили Италия през 2016 г., а градове като столицата Рим изглеждат буквално претъпкани с посетители. Италия е известна дестинация за бизнес туризъм, но нейната най-голяма сила са безбройните културни паметници.

4. Испания

Само до преди няколко години Испания беше втората най-посещавана страна в света, а това бе така за дълъг период от време. Днес тя заема четвърто място.

3. Китай

Повече от 60 млн. души са посетили Китай през 2016 г. Макар че основната цел на посещението на много от тях е бизнес, не бива да подценяваме и броя на хората, които посещават страната с цел просто да се насладят на нейните многобройни красоти и природни забележителности.

2. САЩ

През 2001 г. САЩ са посетени от около 47 млн. туристи, докато през 2011 г. – 62,3 млн. души. Това е впечатляващ ръст спрямо останалите страни в това видео и затвърждава тенденцията САЩ да се превърне в световен лидер в туристическата индустрия.

1. Франция

Подобно на САЩ, Франция е всестранно развита туристическа дестинация. Париж, столицата на страната, е номер едно в света на конгресния туризъм.

Френската ривиера от своя страна е желано място за прекарване на лятната ваканция, а Френските Алпи са сред водещите ски дестинации в света.

Последно

Още по темата