понеделник, юни 17, 2024

Тенденции в декорацията през 2020

Вероятно вече сте чели нашите материали за декорацията на стените у дома, и ако имате интерес в тази област, то настоящата статия ще ви бъде също толкова интригуваща и полезна. Повечето от дизайнерските идеи за следващата година са свързани с външния свят – от огромните разстояния в космоса до дълбините на морето.

Звездите

Темата за пространството бързо печели популярност сред производителите на интериорни аксесоари и довършителни материали. Лампите приличат на звездна купчина, използва се тъмносин мрамор, който прилича на нощното небе, а тапетите реалистично изобразяват спирална галактика. Характерни са силуетите в дизайна на абажури, порцеланови плочи, декоративни възглавници.

Вижте тук: панели за стена със звездно небе

Миди, скали и корали

Морските теми се отнасят до дизайна на тапицирани и дървени мебели, килими, фруктиери. Неутралните цветни тапети, с изображение на перлени черупки, ще се използват еднакво лесно във всекидневната, спалнята, банята. Керамични плочки във формата на рибки ще украсяват бани и кухни.

Вижте тук: панели за стена с морски мотиви

Кадифе, ресни и пискюли

Кадифето също навлиза активно в интериора през 2019г. Леглата и диваните с тапицерия от кадифе са интересен начин да направим обзавеждането да изглежда луксозно, дори ако останалата част от обзавеждането в стаята е по-скромно.
Изобилие от ресни и пискюли ще има следващата година. Те са подходяща украса за ниши, дивани, стенни панели, възглавници, килими, полилеи и настолни лампи. Изглеждат кокетно, уютно, с малко носталгична бележка.

Използването на месинг за кранове, мивки, ключове е още нещо, характерно за следващия сезон. В бетонните или мраморни бани те поддържат хлад, докато в минималистичните бели кухни те носят топлина.

Целият материал на benchtalks.com

Последно

Още по темата