четвъртък, юни 13, 2024

Търсят най-патриотичния клас

Да се проведе конкурс „Най-патриотичен клас“ бе едно от предложенията, които кметът Калин Каменов направи на първото заседание на Ботевския организационен комитет.

„Ботевите дни винаги съвпадат с провеждането на абитуриентските балове. Смятам, че ние като представители на Ботевския организационен комитет, като публични личности, като родители имаме изключително важната роля да направим промяна и да предложим на нашите деца провокативна идея. По този начин да бъдат патриотично мислещи, отговорни и съпричастни към своето училище, град и традициите на своя край. Моето предложение е да обявим конкурс „Най-патриотичен клас“. Абитуриентите могат да се облекат в народни носии, тениски, костюми или да организират инициатива“, каза Каменов.

Кметът обяви, че наградата за победителя е мотивираща и тя е екскурзия по стъпките на Христо Ботев. „Но не от Козлодуй до Околчица, а там, където той е учил, преподавал, създавал, работил в чужбина. Смятам, че подобна награда би била изключителен стимул за младите хора“, допълни още Калин Каменов. Идеята на кмета на Враца получи одобрение от присъстващите на заседанието, които обещаха, че ще работят тя да се осъществи.

Първото заседание на Ботевския организационен комитет започна с едноминутно мълчание в памет на дългогодишния представител на комитета Кирил Андровски. Чрез презентация бе направен подробен отчет за събитията на Ботеви дни 2016 г. Зам.-кметът Петя Долапчиева обобщи постъпилите до този момент предложения за предстоящи събития и уточни, че идеи продължават да се приемат и те ще бъдат разгледани на следващото заседание, което ще се проведе на 15 февруари от 15.00 ч.

Последно

Още по темата