вторник, юни 11, 2024

Служителка на Сикрет сървис заявила, че не иска „да поеме куршума“ вместо Тръмп

Сикрет сървис – службата в САЩ, която охранява президента, съобщи, че е започнала разследване срещу своя служителка, обявила във Фейсбук, че не желае „да поеме куршума“ вместо президента Доналд Тръмп, предадоха осведомителните агенции.
Коментарите в социалната мрежа на Кери оГрейди, специален агент в клона на службата в Денвър, са били правени в продължение на седем месеца. За тях вчера пръв съобщи вестник „Вашингтон екзаминър“.
На последния си постинг във Фейсбук агентката е поставила логото на „Марша на жените“ в Денвър в петък, деня в който Тръмп встъпи в длъжност.
През октомври в друг свой постинг, публикуван от вестника, ОГрейди заявява, че й е много трудно да спазва Закона Хач от 1939 г., който забранява политическата дейност на федералните служители.
„Но този свят се е променил и аз съм се променила. Бих предпочела да лежа в затвора, вместо да получа куршум или да одобря онова, което според мен е бедствии за тази страна и за силните, прекрасни жени и малцинства, които живеят тук“ пише агентката. „По дяволите Законът на Хач, аз съм с Нея!“.
Кери оГрейди не назовава поименно Тръмп, но „Аз съм с Нея“ беше мотото на кампанията на съперничката на Тръмп на изборите Хилари Клинтън. Пред „Вашингтон екзаминър“ агентката е заявила, че след няколкодневен размисъл е изтрила този постинг.
По думите й, тя водила вътрешна борба, но след като написала текста, осъзнала, че това не е нещо, което трябва да споделя, защото много държи на мисията си като агент на Сикрет сървис.
От ръководството на службата съобщиха, че са запознати с действията на своята служителка и по случая са предприети „бързи и съответни действия“.
„Всички твърдения за неправилно поведение се възприемат сериозно и се разследват незабавно“, се казва в изявлението.
Източник: БТА

Последно

Още по темата