вторник, март 26, 2024

Съхранение на криптовалути с хардуерни портфейли

Хардуерните портфейли са ключов компонент на блокчейн екосистемата. Те осигуряват сигурност и полезност при взаимодействието с блокчейн. Ето защо трябва да имате такъв портфейл, ако притежавате криптовалути. Разбира се това изисква малка инвестиция. Ако търси бюджетен вариант, то Ledger Nano S цената, може да ви се стори най-подходяща за сигурността, която ви дава портфейла.

Те са изключително сигурни

Пазят активите ви в безопасност, дори когато компютърът, който използвате, не е защитен. Хардуерните портфейли ви дават допълнителен слой защита срещу кибератаки, фишинг сайтове и зловреден софтуер.

Много активи на едно място

Хардуерният портфейл може да работи с няколко блокчейн вериги едновременно. Това ви позволява да управлявате етериум, биткойн, лумени и други – всичко това на едно и също устройство. Всички те могат да бъдат архивирани лесно с една фраза за възстановяване.

Удобство

Хардуерният портфейл, често представляващ малко устройство с възможност за включване, е преносим ключ за безопасен достъп до криптоактивите ви отвсякъде. Хардуерният портфейл може да ви „впише“ в много dApps, без да се налага да създавате нови акаунти.

Криптовалутите никога не се съхраняват в самия хардуерен портфейл, те живеят на блокчейна. Хардуерният портфейл просто съхранява вашия частен ключ. Този частен ключ отваря ключалката към вашия адрес в блокчейна, където всъщност живеят вашите активи. Тъй като блокчейнът е навсякъде, всичко, от което се нуждаете, е вашият хардуерен портфейл, за да взаимодействате с токените си.

Хардуерните портфейли често се считат за студено хранилище, тъй като изолират частните ви ключове от интернет, намалявайки рисковете активите ви да бъдат компрометирани при онлайн атака.

Позволяват ви да подписвате и потвърждавате транзакции в блокчейна

Когато създавате транзакция в блокчейн, вие „подписвате“ специално съобщение. Вашият „подпис“ доказва собствеността върху частния ви ключ. Невъзможно е да се фалшифицира този подпис без ключа, така че никой друг не може да извърши транзакция от ваше име без него.

Вашите частни ключове, съхранявани в хардуерния портфейл, са защитени с ПИН код и незадължителна парола. Ако крадец се сдобие с хардуерния ви портфейл, за него е почти невъзможно да извлече ключовете ви. Ключовете никога не се излагат в интернет, така че не могат да бъдат откраднати. Ето защо това е известно като студено съхранение.

Ако хардуерният ви портфейл бъде изгубен, активите се архивират с една начална фраза. Семенната фраза, известна също като фраза за възстановяване, е списък от думи, които генерират отново вашия частен ключ. Можете да използвате семенната си фраза, за да преместите ключовете си в друг хардуерен портфейл.

Последно

Още по темата