вторник, юни 11, 2024

Радан Кънев: Ако промяната дойде от ляво, жална ни майка

Дясна надпартийна платформа „Нова република“ обяви лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев. Формацията се определя като алтернатива на ГЕРБ.
Какво да очакваме от новия политически проект „Нова Република“?
„До другата седмица това е само идейна платформа. На 4 февруари ще има голямо събиране, след което ще дадем старт на една дълга предизборна кампания. За да нямаме проблеми, че първо се събираме и после започваме да спорим“, заяви пред NOVA председателят на ДСБ Радан Кънев.
Радан Кънев сформира дясна надпартийна платформа „Нова република“
„Обобщили сме основните насоки на политиката“, добави Радан Кънев и очерта основните мерки:
– Операция „Чисти ръце“ и пълна проверка на имуществото и контактите на хората от директор нагоре.
– Закриване на Националната служба „Охрана“ и да преминат към Отдел „Борба с тероризма“.
– Премахване на данък „уикенд“. Целия малък и среден бизнес е подложен на жесток рекет.
– До 50% съкращаване на администрацията за един мандат чрез увеличаване на заплатите на хората, които добре си вършат работата.
„Общото между нас е, че имаме политически биографии. Искали сме да постигнем малка промяна, но сме станали свидетели на огромната свинщина. Ние храним свинете. Първи ги избираме, а после плащаме от джоба си, за да ги крадат от нашия собствен джоб“, каза още Радан Кънев и се закани да спре рекламата за хазарт.
И наякрая очерта желанията на обществото: „Хората искат промяна. Промяна в България ще има. Тя ще дойде или от ляво, или от дясно. Но, ако дойде от ляво, жална ни майка“.
Източник: nova.bg
 

Последно

Още по темата