вторник, юни 11, 2024

Работата е лесна с комфортните машини от Kubota

В бизнес, изграден около твърди срокове без опция за отлагане, стремежът да се направи всичко възможно, за да свършите работата е правилото на деня – а това често означава дълги часове, прекарани в кабината на селскостопанската машина. Ето защо функциите за комфорт трябва да бъдат основен приоритет при обмислянето на новото оборудване, за да се гарантира удовлетвореността на оператора, производителността и безопасността на работното място. Съставихме списък с най-важните неща, на които трябва да отговаря съвременния трактор или комунална машина, за да улеснява и облекчава работата на оператора.

Климатичен контрол и защита на кабината

Комуналната и селскостопанската дейност не признават климат и време, което понякога означава работа в трудни условия, като пареща топлина или мразовити ветрове.

Контролът на климата или системите за ОВК са решаваща характеристика за защита на операторите на селскостопанските машини от прищевките на времето, които могат да бъдат непоносими. Оборудването Kubota със затворени кабини се предлага с HVAC системи, които са запечатани, за да се предотврати навлизането на прах и отпадъци в кабината при затваряне, което улеснява дишането и осигурява по-добра видимост. Най-новият компактен модел товарач на Kubota, SVL75-3, също има a запечатана кабина от една част, която също помага за намаляване на нивата на шума и преконфигурирана ОВК система за изключителни характеристики на отопление и охлаждане.

Видимост и достъп

Наличието на подходящо пространство за маневриране и виждане на работната площадка от кабината или от удобството на седалката също е от решаващо значение. Kubota направи тези функции основен приоритет с въвеждането на ново оборудване, като например нов компактен багер KX030-4, който предлага широк вход, щедро място за краката и подова площ, както и ергономично проектиран интериор, за да направи работния ден по-удобен. Широкият дизайн на вход и изход осигурява отлична достъпност, като същевременно запазва ясна видимост както в SVL75-3, така и в KX030-4. Сега стандартно на SVL75-3, камерата за обратно виждане е интегрирана в задния капак и предлага 176° обхват на видимост назад.

Дисплей за оператора

Видимостта в кабината не може да бъде пренебрегната. В случая на SVL75-3, нов седем инчов LCD сензорен панел дава на операторите достъп до широк спектър от функции и жизненоважна информация, като зареждане на батерията, хидравлично масло и температура на охлаждащата течност, спомагателен режим и ниво на горивото. Там се показва и стандартната камера за обратно виждане. При модели, които не предлагат LCD панел, панелът на инструмента трябва да бъде с подсветка или достатъчно голям, лесен за четене и удобно разположен към зрителната линия на оператора за наблюдение на операции като панела е в KX030-4.

Ергономични места за сядане

Не на последно място, комфортът на седалките може да направи ежедневната работа по-приятна и лесна за изпълнение. Когато избирате част от оборудването, потърсете ергономични функции на седалката, които могат да помогнат за намаляване на умората и повишаване на производителността. Окачването на седалката намалява неудобните вибрации на машината и спомага за смекчаване на шока. Потърсете и дизайнерски функции, които поддържат гърба, раменете и долния торс.

Накратко, оператор в комфортна среда става продуктивен оператор. Характеристиките по-горе предоставят добро ръководство за избор на оборудване, което да подпомага вашите служители, но разбира се, оторизирани дилъри на Kubota във вашия район са добре подготвени да бъдат от полза и да отговорят на всеки въпрос, който може да имате. Щракнете тук, за да намерите местния дилър на Kubota.

Последно

Още по темата