събота, май 18, 2024

Процедура за получаване на кредит

Когато става въпрос за получаване на кредит, всичко е важно – документи, срокове, разходи. И всичко това трябва да бъде изрядно, за да не се сблъскате с неочаквани проблеми в бъдеще. Би било много неприятно и може да доведе и до изключително нежелани последици като запор и принудителна продажба на имущество например.

Много често, когато нямат пари да си купят къщата, хората я купуват на кредит. Процедурата за получаване на ипотека предполага прилагането и спазването на определени условия от кредитополучателя. Така че, преди да отидете в банката, трябва да научите всички сложности на процеса. Така ще можете да избегнете усложнения и да получат заем бързо.

ИЗИСКВАНИЯ НА БАНКОВАТА ИНСТИТУЦИЯ ЗА БЕНЕФИЦИЕНТ ПО КРЕДИТ

Преди да изберете кредитна институция, първо трябва да научите как да получите ипотека. Освен това трябва да се разбере, че заемът може да бъде отказан по редица различни причини. Той няма как да бъде предварително гарантиран. Ето защо е важно незабавно да се създаде благоприятна среда за сътрудничество с банката, като се изследват стандартните условия за получаване на ипотека. Помислете само за няколко от тях:

Наличие на собственост. Длъжникът трябва да бъде собственик на имота, който е дал като обезпечение.

Възможност за плащане на първоначалната вноска, чийто размер обикновено е 30% от цената по-горе.

Размерът на изплащането на месечното плащане не трябва да надвишава 1/2 от дохода на лицето, взело заема.

Задължителни условия за получаване на заем – застраховка не само апартаменти, но и живот.

МАНДАТЕН ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ

Процедурата за получаване на ипотека е различна от останалата част от срока на кредита. Минимумът обикновено е не повече от 3 години и се издава за максимум 30, а в някои случаи е възможен дори и по-дълъг период. Такива искания предотвратяват много проблеми, но и плашат някои от хората. В крайна сметка малко хора искат да зависят от банкова организация толкова дълго.

Източник: parite.bg

 

Последно

Още по темата