вторник, март 26, 2024

Предимствата на изкуствената трева с един поглед

Винаги зелена, свежа и поддържана трева 365 дни в годината, как ви звучи? И то без да влагате големи усилия в това, да плащате на градинар или самите вие да инвестирате много време в грижи за нея. Да, възможно е, ако изберете изкуствена трева.

Изкуствената трева предлага много предимства пред обикновената морава. Тя е многофункционална и можете да я използвате както за вашата градина, така и за терасата или верандата.

С екпертите от Мрежи Ком обсъдихме основните причини, поради които много хора предпочитат изкуствена трева:

 • Устойчивост и качество

Изкуствената трева е издръжлива и устойчива. Без усилия от ваша страна тя ще остане на мястото си години наред. Може лесно да издържи голямо натоварване, поради което се поставя и на обществени места. С просто изчеткване тя може винаги да изглежда като нова и да ви осигурява вдъхновяваща гледка.

 • Приятен външен вид

Съвременната изкуствена трева има същия естествен вид като истинската тревна площ. Тя е автентична, така че не се притеснявайте, че изглежда нелепо в градината ви. Дори гостите ви трудно ще разпознаят, че не е истинска.

 • Спестяване от разходи за поддръжка

Истинската трева е лукс за много собственици на имоти. Тя изисква непрестанни грижи и високо потребление на вода. Изкуствената трева от своя страна е добра за околната среда, не се полива, не се коси, не се налага да използвате препарати за плевели и вредители. Има отличен външен вид с минимални усилия.

Какво блаженство е никога повече да не трябва да косите тревата си. Не само имате повече свободно време лично за себе си, но не се налага да инвестирате в косачка за трева.

 • Без сенна хрема

Изпитвате ли ужас от сезона на полените заради сенната си хрема? С изкуствената трева можете да се насладите на собствената си градина, без да кихате непрекъснато.

 • Подходяща е за всякакви повърхности

Изкуствената трева може да се постави върху почти всяка равна повърхност. Не е нужно да обработвате градината си допълнително, преди да я поставите. Можете да направи това и върху пясъчна основа и дори върху плочки.

Отстранете горния почвен слой: сегашната си трева, и изравнете с гребло. За изкуствена трева е най-добре да изберете стабилизирана повърхност. Ако не ви притесняват плевели, лош дренаж на водата, къртици и слягане, можете да я поставите директно върху земята.

 • Устойчив цвят

Харесвате ли цвета на изкуствената си трева? А притеснявате ли се, че той скоро ще се загуби, когато температурите екстремно се качат нагоре? Изкуствената трева има UV-устойчиви свойства, което означава, че няма да избледнее от слънцето. Други метеорологични условия като дъжд и сняг също няма да имат отрицателен ефект върху цвета. Дори и след години употреба, тревата все още има същия приятен цвят. Това разбира се отнася за качествения продукт, така че не търсете най-евтината изкуствена трева, а такава с високо качество.

Накратко, изкуствената трева е добра за вас, защото:

 • Остава идеално зелена
 • Изисква минимална поддръжка
 • Издържа дълго време и остава красива дори при интензивна употреба
 • Без алергии и по-малко насекоми
 • Безопасност за децата и домашните любимци.

Последно

Още по темата