сряда, юли 10, 2024

Ползите от професионалния грим – защо е толкова популярен напоследък

Гримът е неизменна част от живота на много жени. С негова помощ можем да изглеждаме възможно най-добре и да се радваме на добро самочувствие. Ежедневно нанасяме грим върху лицата си, подчертаваме красиво вежди, устни, очи… Разбира се, различните ситуации изискват различен вид грим, а понякога поводът изисква да сме не просто красиви, а съвършени!

Обикновено точно в този момент се обръщаме за помощ към професионалист, за да ни направи перфектен професионален грим.

Защо професионалният грим става все по-търсен напоследък?

И още един важен подвъпрос – защо не можем да постигнем същия резултат сами, у дома?

Основните предимства на един професионален грим не са малко.

Разбира се, всяка жена познава отлично всичките си силни и слаби страни. Но само истинският професионалист може да разкрие скритата естетика и специфична красота във всеки човек отвън. Специалистите работят с всеки клиент като с отделно произведение на изкуството. Индивидуалният подход им позволява да трансформират човек не само външно, но и да го направят по-щастлив и по-уверен в себе си.

При професионален грим пециалистът обръща внимание на всяка зона на лицето – от веждите до брадичката. Благодарение на това гримът изглежда естествен, елегантен и приятен.

Опитните гримьори използват само професионални продукти. Такава козметика, разбира се, има много предимства пред непрофесионалната:

Хипоалергенност и пълна безопасност.

Високо качество.

Адаптивност към различни тонове на кожата.

Защита, подхранване и подобряване състоянието на кожата.

Премахване на дребни дефекти.

Важно е да се подчертае, че такива инструменти работят само в ръцете на професионалните гримьори. Те знаят как да ги използват правилно, как да ги смесват или прилагат. И могат да изберат точните нюанси, които да се впишат перфектно в цялостното изображение.

От какво зависи техниката на гримьора?

Гримьорите могат да работят в различни техники и с различни средства. Всеки клиент изисква индивидуален подход, който да отчита следните параметри:

Тон на кожата, нейната възраст, състояние и структура.

Черти на лицето, неговата форма, характеристики. За всяка форма на лицето (овал, квадрат, кръг) са необходими отделни техники за нанасяне на фон дьо тен.

Цвят на косата и общ вид на външния вид.

Вид грим (дневен, вечерен и др.).

Алергични реакции, чувствителност на кожата към определени агенти.

Въз основа на анализа на всички тези параметри майсторът на грима може да предложи няколко интересни опции наведнъж, като вземе предвид най-новите тенденции. Благодарение на това външният вид може напълно да се преобрази – да се скрият фини и дълбоки бръчки, обриви, зачервявания, признаци на умора и така нататък. И лицето да засияя както никога досега!

Последно

Още по темата