събота, май 18, 2024

Парфюми с ванилия – изискана изтънченост за прелъстяване

Първата ми среща с парфюм с ванилия се случи по време на следването ми в университета, на едно парти, когато усетих до мен топъл облак от сладникав изискан марков парфюм. Обърнах се и видях страхотна мацка, беше руса, красива и с перфектни зъби, а фактът, че миришеше на прясно изпечени захарни бисквитки с ванилия, я правеше просто неустоима.

– Какъв парфюм ползвате? – попитах я с вълнение. Може би, ако имах и аз този магически парфюм, мъжете щяха да се превъзнасят и да се лепят по мен, защото щях да мириша „вкусно“.

Омагьосващият аромат на ванилия въплъщава в себе си едновременно изтънченост, сладост и сексапил!

На следващия ден набързо си купих спрей за тялото с аромата за ванилия (парфюмът беше твърде скъп за моите възможности на студентка, дори и ако вземех от т.нар. тестери).

Днес вече ползвам качествени парфюми с ванилия и запомнете, веднага се чувствам по-желана и привлекателна… Да му мислят мъжете.

Какво все пак е ванилията?

Става дума за доста скъпа пoдпpaвка. Самият пpoцec нa пребpaбoткa нa ванилията e дълъг и cлoжeн. При aцтeкитe тя е била платежно средство. B Eвpoпa тази пoдпpaвкa се споменава чак през ХVІ вeк, нo 3 вeкa пo-къcнo става популярна.

Ароматът на ванилията е сладък и с релаксиращ eфeкт, както е и доказан aфpoдизиaк.
И така да продължим с парфюмите.

Получавам комплименти, когато съм с аромат на Elizabeth and James Nirvana Black или Byredo Flowerhead. А пък приятелят ми казва, че миризмата на Gucci Guilty мигновено го кара да си спомня първата ни среща.

Как Ви звучи?

Имайки това предвид, наскоро започнах отново да изследвам парфюмите с ванилия.
Въпреки че е доста скъп за българката – цели 325 долара – парфюмът Ex Nihilo Sweet Morphine Eau de Parfum е нещо неземно…Освен ванилия в него се преплитат ароматите на люляк и ирис. Ванилията се усеща реално на по-късен етап, когато е попила в кожата и се долавя чувствен аромат, който е еквивалент на събличане на копринена роба (или движения под копринени чаршафи).

Byredo Gypsy Water Eau De Parfum е друга магия, която съдържа ванилия. В горните нотки се усеща мириса на жаравата, оставена в края на лагерния огън, бергамот, хвойна и пипер се преплитат леко. Но после се долавя самата база, а тя е от кехлибар, сандалово дърво и ванилия.

Krigler Lovely Patchouli е вечният парфюм на Холивуд. Реално този аромат, създаден през 1955 г., е бил любимец на самата Джаки Кенеди. Смесеният аромат от пачули със сладка, кремава ванилия от Бора Бора води до невероятно чувствен парфюм, който просто пленява и се запечатва в съзнанието.

И така четете статията и въздишате по скъпите аромати, които може би никога няма да може имате възможност да си купите…

Има ли парфюми с ванилия на по-достъпни цени?

Да, има такива, които наистина са добри и може да се поглезите с тях. Става дума за продуктите на Рефан с ванилия, които наистина са доста добре комбинирани и трайни, с отлична цена. Особено добър е NEW 038, който завладява със сладка ориенталска миризма, в която се преплитат розов пипер, кафе, жасмин, мускус и, разбира се, ванилия.

Последно

Още по темата