сряда, май 15, 2024

Непретенциозните домашни любимци

Днес ще поговорим за един малко по-различен вид домашни любимци, а именно декоративните рибки. Казваме „малко по-различен“ просто защото за тях се изискват сравнително по-малко грижи, от колкото за някое куче или котка.

Е, няма да можете да ги гушкате и разхождате, но за сметка на това те ще донесат в дома ви хармония и красота. Освен това притежанието на един хубав аквариум, пълен с тези прекрасни създания, ще ви успокоява всеки път, щом го погледнете.

За тези, които до сега не са гледали такива рибки, сме подбрали именно информацията, подходяща всеки желаещ да се потопи в царството на дребните любимци.
Преди всичко вие трябва да осигурите дом за новите ви животинки. Нещата, които ще ви трябват, са следните:

Аквариум – Няма как да отглеждате декоративни рибки без аквариум. На първо място е важно да съобразите размера на аквариума с броя и вида на рибките. Също така трябва да сте на ясно къде точно ще бъде поставен той. Не е препоръчително аквариумът да се поставя на пряка слънчева светлина, понеже водата може да се загрее прекалено и да стане неблагоприятна. Наблизо ще ви е необходим достъп до контакт.

Растителност – повечето видове аквариумни рибки се чувстват добре сред растителност, а също така тя е и полезна за тях.

Помпичка и филтър – ще имате нужда от тях, за да поддържате водата чиста и достатъчно аерирана.

Целият материал в Nehape.com

Последно

Още по темата