четвъртък, юни 13, 2024

Модерни кухненски мивки от граниксит и полимермрамор – направете кухнята си още по-удобна и красива

Кухненска мивка е незаменима част от декора на всяка кухня. Тя се използва ежедневно и затова към избора на материал, форма и големина трябва да подходим много внимателно. Ако все още се колебаете какъв материал, цвят и форма да изберете, може да почерпите вдъхновение от разнообразната гама продукти на Мивки FAT.

По отношение на материалите, някога кухненските мивки от неръждаема стомана бяха едно от най-предпочитаните решения за повечето домакинства, но днес съществуват много по-модерни, здрави и красиви материали, благодарение на които кухнята ви може да изглежда невероятно стилно. Нека разгледаме по-подробно някои от най-новите предложения – композитни кухненски мивки от граниксит и полимермрамор.

Кухненски мивки от граниксит

Те се появиха на пазара сравнително отскоро, но вече успяха да спечелят признанието на клиентите. Много хора наричат ​​тези мивки вечни и това е напълно оправдано, тъй като няма съмнение в тяхната надеждност и дълготрайност. Те уверено взеха надмощие и изместиха мивките от неръждаема стомана и камък от челните места в класацията за потребителска любов.

Такава една мивка не може да се захаби и надраска дори и с нож. Материалът издържа и запазва целостта си дори и когато е изложен на високи механични натоварвания. Затова и срокът на експлоатация на кухненските мивки от граниксит е неограничен и производителите им осигуряват много дълга гаранция. Освен това се предлага богат избор от дизайни и широка гама от цветове. Граникситът не абсорбира вода, тъй като при него липсват пори. Той е екологичен и издръжлив дори и на екстремни температури.

Кухненски мивки от полимермрамор

Полимермраморът се явява бюджетна версия на скъпия естествен мрамор и е изработен от мраморни стърготини и синтетични свързващи вещества, например акрилни смоли. Понякога към състава на композита се добавят оцветители в малко количество, поради което се получава още голямо разнообразие от цветове и нюанси. Размерът на мраморния чипс (средна или малка фракция) зависи от текстурата на бъдещия продукт и от това какъв ще бъде дизайнът на мивката.

Здравината и качеството на мивките от полимермрамор са пряко свързани с процентното съотношение между компонентите. В идеалния случай количеството на каменните стърготини и полимери следва да е в съотношение 1:4, в полза на първите.

В най-добрите модели съдържанието на натрошен мрамор достига дори 94-95%. готовите мивки доста подходящи за ежедневна употреба.

Предимствата на полимермрамора са много – атрактивен външен вид, изключителна здравина, практичност, разнообразие от форми, цветове.

Гладката му непореста повърхност осигурява максимална хигиена, а химическата му и термична устойчивост е до +280°С.

Какъв трябва да бъде размерът на кухненската мивка?

Един от най-важните параметри при избора на кухненски мивки е техният размер.

Първото и най-важно правило е мивката да не надвишава размера на плота. Следователно, първо е необходимо да се изчисли разстоянието между предната и задната стена на шкафа, както и да се вземат предвид размерите на плотовете.

16–20 см. се считат за стандартна дълбочина на кухненската мивка. Но ако семейството е голямо по-функционално би било да се спрете на мивка с дълбочина около 20–30 см.

Какво още трябва да знаем, преди да изберем кухненски мивки от граниксит или полимермрамор?

За да може кухненската мивка да ви служи дълго време, се препоръчва да изберете продукти от надеждни производители.  Тук можете да намерите страхотни предложения, които ще ви допаднат и като визия, и като цена – https://www.facebook.com/fatbulgaria/.

Последно

Още по темата