сряда, юли 10, 2024

Мебели от масив  за непреходно качество

Когато новодомецът избира мебели, се съобразява с две неща: ефектния външен вид на продукта и  неговата надеждност. Готов е да плати съответната сума пари, за да има красиво обзавеждане,  което ще може да се използва толкова дълго, че да стане част от историята на семейството му. Отговорът на тези изисквания е един: мебели от масив.

Материалът, от който са направени се отличава с изключителна издръжливост, а най-добрите производители я съчетават с красота и екологично производство. Допълнително преимущество е, че този тип дървесина изглежда прекрасно в почти всеки интериор.  Всичките ѝ предимства  осмислят инвестицията в нея и я правят най-популярен избор и сред  клиентите с класически вкус, и сред поддръжниците на модерното обзавеждане.

Избор на мебели от масив

Дървото рядко се използва в чист вид поради високите разходи за обработка на материала в производството. Мебелите от масив обаче винаги са били показател за стил и лукс. Избират ги хора с възможности и такива, които имат вкус и ясна представа от елегантно обзавеждане.

Този тип дървесина се използва предимно за обзавеждане на всекидневни и кухни. Мебелна фабрика „Еврика” създава качество, благодарение на достойнствата, с които са известни  дъбът, букът, черешата, липата.

Дъб

Неговата вековна слава се дължи на изключителната му устойчивост. Дървесината му е в състояние да издържи както промените на климата и влагата, така и на времето и използването ѝ. Тя е твърд материал, но гъвкав, което позволява свобода в обработката.

Дъбът се отличава с изключителна красота на шарката, което създава още по-ефектен вид на мебелите от масив. Допълнителна стойност на изделията дава и фактът, че с времето  фасадата им ще добие по-плътен цвят  и аристократичност.

Череша

Тя дава изключително ценна дървесина. Известна е с красива еднородна структура и не напразно е популярна сред специалистите като алтернатива на махагона. От черешова дървесина може да поръчате обзавеждане във всеки стил. Такива мебели се вписват толкова естествено в интериора, че няма да изпитате никакви затруднения в съчетаването им с декоративни елементи от всеки вид.

Самият материал се различава в зависимост от възрастта, текстурата и цвета на дървото и точно това я прави благодатен материал за мебелопроизводство.

Бук

За да се справи със сериозната конкуренция на пазара, всяка фабрика за мебели трябва да избира само висококачествен материал за своите продукти. По тази причина утвърдените фирми използват бук при производството си.

Неговата дървесина впечатлява с необичайни цветове. Познавачите са наясно, че буковите изделия се отличават и с изключителна издръжливост .

Материалът има много  висока плътност и не се напуква по време на сушене. Избелва се лесно, което го прави перфектен избор при еко производство и щадящи дървото технологии. При желание на клиента лесно може да се боядиса в цялата налична гама от цветове, лакове и финиши.

Липа

Този тип дървесина е изключително популярен сред потребителите и по тази причина е много използвана в производството. Мебелите от липа впечатляват с  ред преимущества:

Те са много леки, но здрави. Влакната на дървесината има ниска плътност, което прави изделието устойчиво на ниската на температурни промени и няма шанс да се напука.

Здравината на обзавеждането от липа и възможностите ѝ за възстановяване обещават дългогодишно използване, което осмисля всеки лев, вложен в него.

Липата има приятен светъл цвят, който след лакиране става кехлибарен.

Те са с разумна цена,  което е  допълнително предимство за хората, които държат на обзавеждане с  мебели от масив .

Цялата гама от продукти, разнообразието от стилове и форми, произвеждани от мебелна фабрика „Еврика” може да видите в www.evrika.bg

Последно

Още по темата