вторник, юли 9, 2024

Мароко – шеметна експлозия от цветове, миризми и звуци

Мароко е изненадваща страна, която определено има какво да предложи на туристите. Пригответе се за една истинска експлозия от цветове, миризми и звуци.

Ако добре познатите ви дестинации са ви омръзнали и искате нещо различно, помислете за екскурзия до Мароко. По време на посещението си там ще видите красивите кралски градове, девствените плажове, очарователните села, изненадващо красива природа, оазиси, палми и огромни пясъчни дюни.

В Мароко традициите, културата и необикновените пейзажи вървят ръка за ръка с вълнуващите приключения. Ако това е първата ви екскурзия до Мароко, ще имате усещането, че се намирате в един друг свят. Разнообразието тук няма граници – от скалистия средиземноморски бряг, безкрайните плажове на Атлантическия океан, оживения град Маракеш, безплодните пустинни пейзажи, до зелените долини и уникалните Атласки планини. Всичко тук е толкова различно и необикновено, че ще прикове вниманието ви от първия миг.

Изгубете се в древната медина на Маракеш, открийте джамии и дворци като от приказка, разходете се из пазари, в които наред с антиките се продават килими, сувенири и уникални произведения на изкуството от стъкло. Посетете Джемаа ел Фна – главният площад, където ще затаите дъх пред укротителите на змии и ще видите спектакли от различни култури. Можете да прекарате целия ден тук, защото възможностите за забавления са безкрайни.

Насладете се на залеза в пустинята Сахара на гърба на камила. На километри от цивилизацията ще виждате само пясъчни дюни, а тишината и спокойствието ще прогонят всички мисли от главата ви. След пристигането си в лагера за нощуване, ще се слеете с местните хора и ще пожелаете никога повече да не сложите обувки.

Местната храна е следващото нещо, което ще ви направи силно впечатление по време на екзотичната ви екскурзия до Мароко. В малките, закътани ресторанти и евтините сергии на улицата ще опитате може би най-интересните вкусове – истински празник за вкусовите ви рецептори.

Маракеш не е единственото място, което трябва да посетите в Мароко. Отделете време за старото училище по коран във Фес, спокойния океан в Рабат и Казабланка. А какво ще кажете за конна езда в планината? Мекнес пък ще ви предложи исторически забележителности, очарователни атракции и незабравими екзотични арабски преживявания. Кралският дворец е идеална спирка за всеки турист, защото ще ви запознае с културата на местните хора.

А ако искате да обуете туристическите обувки и да се почувствате като истински изследовател, се насочете към Атласките планини – рай за туристите с красота, спираща дъха. Всичко е толкова красиво, че си заслужава всяка минута от времето, прекарано тук. Със сигурност ще помните дълго това пътешествие до Мароко.

Синият Шефшауен с приятелския настроените местни хора също ще остави добри впечатления у вас. Къщите в синьо и бяло изглеждат наистина възхитително на фона на обширния пейзаж.

Рабат е още една добра туристическа дестинация за вашето пътуване до Мароко. Столицата може да предложи много на туристите, включително и целогодишно хубаво време и безлюдни плажове. В града ще видите както широки булеварди и модерни сгради, така и старинни постройки в стария град.

Казабланка може да няма атмосферата на Маракеш и Рабат, но пък съчетава по уникален начин френския колониален дизайн с традиционния марокански стил. Страхотната архитектура, вкусната храна и оживен нощен живот превръщат това място в едно от най-добрите места за посещение в Мароко.

Има още толкова много места, които е просто задължително да видите в Мароко, че трябва да се убедите лично в това.

Последно

Още по темата