събота, май 18, 2024

Как да променим вида на очите – магията на грима

Окото – наричат го прозорец към душата, защото често в очите на човек можем да прочетем неговия вътрешен свят. Погледът ни издава емоции и моментни състояния, а с магията на грима можем да променим формата му, знаете ли?

Но как едното око може да изглежда по-голямо или по-малко, в зависимост от това какво искаме да постигнем и то само с мъничко грим?

Ако искате очите ви да изглеждат по-големи:

Един от основните трикове за оптическото уголемяване на окото е още при самото поставяне на сенките по горния клепач. Ако искате окото ви да изглежда оптически по-голямо, поставяйте 1-2 тона по-тъмен цвят в сгъвката на клепача та дори малко над него, с което ще дефинирате окото.

Преливайте внимателно с пухкава четка. След това в центъра на клепача поставете светъл цвят. Така окото ще направите окото да изглежда много по-голямо.Освен това, поставете с до 2 тона по-тъмен цвят по долния клепач като тук е много важно да прелеете цветът добре и да го слеете със сянката по горния клепач. Така изрисувате погледа си и визуално окото ще изглежда по-голямо, свързвайки двата цвята.

Един особено полезен трик е с молива за очи. Поставете светъл телесен цвят във вътрешността на окото, което ще отвори погледа допълнително.

Особено важна роля играе и спиралата за мигли. Ако искате очите ви да изглеждат големи, трябва да поставите спиралата със зигзагообразни движения в посока нагоре.

По този начин всяка мигличка ще бъде разделена, миглите ще изглеждат дълги и обемни, освен това ще отварят погледа. За още по-големи очи поставете спирала и по долните мигли.И за финал – поставете озарител във вътрешното ъгълче на окото. Така то ще изпъкне допълнително, погледът ще изглежда свеж и закачлив.

Ако искате очите ви да изглеждат по-малки:

Ако имате огромни очи и искате да балансирате чертите на лицето си, поставяйте тъмен цвят по целия клепач до сгъвката.Тъмната сянка ще смали окото и то ще изглежда по-малко, отколкото е.

Ако поставите светъл цвят подолния клепач пък ще минимализирате погледа и никак няма да акцентирате върху него.

За по-малко око поставете черен молив във вътрешността на окото и не преливайте към миглите.

А ако поставите само 1 слой спирала и то по диагонал, ще скъсите миглите и това ще притвори илюзорно очите ви.

И за финал – ако поставите тъмен продукт във вътрешното ъгълче – окото ви ще изглежда много по-малко.

Последно

Още по темата