четвъртък, юли 11, 2024

Козметика за лице – защо е важно да се използва

Вероятно мнозина от дамите използват ежедневно козметика за лицето си, съобразена с вида на кожата и потребностите й. Напоследък все по-често, обаче, се срещат разнопосочни мнения по този въпрос – днес решихме да обърнем внимание на въпроса трябва ли да се използва козметика и, ако да, защо това е толкова важно за здравето на кожата на лицето ни.

Дори и в миналото, когато козметичната индустрия никак не е била толкова развита, дамите са използвали редица народни способи, за да се грижат за лицето си. Домашно приготвените кремове от билки са своеобразна козметика за лице. Използването на екстракти от етерични масла е действало изключително положително и подхранващо на лицето.

В днешно време продуктите от лицевата козметика се издигат на едно съвсем друго ниво по отношение на разнообразие и качество. Дерматолозите предлагат тестове за определяне на вида на кожата и най-честите проблеми, които спохождат всеки индивидуално – с помощта на това, те биха могли да препоръчат най-подходящия вид козметика спрямо специфичните нужди на всекиго. Това е и ключът към здравата и красива кожа – за да се радваме бързо на положителни резултати, е важно да притежаваме правилния асортимент от козметика, пригодена и съобразена с индивидуалните ни нужди.

Времето и атмосферните влияние се оказват пагубни за кожата на лицето ни, която е постоянно изложена на тях. Слънчевите лъчи също са зловредни, когато сме изложени на тях прекалено много – в тези случаи дерматолозите и козметиците категорични предпоръчват употребата на слънцезащитна козметика. Тя предпазва кожата ни от изгаряне и блокира действието на свободните радикали и ултравиолетовите лъчи.

Въпросът не стои по-различно и при кожата на тялото. Овлажняващите и хидратиращите кремове са изключително полезни, тъй като набавят на кожата ни необходимата влага, правейки я по-еластична и тонизирана. Една от основните причини за сформирането на бръчки по лицето и увисването на кожата е именно малката й еластичност. Сухите кожи пък са склонни на напукване – ето защо хидратиращата козметика е особено важна, за да балансираме състоянието на лицето си и да противодействаме на множеството външни фактори.

Освен употребата на козметика, специално съобразена с нуждите на нашата кожа, влияние оказва и начинът ни на живот. Диетата, пиенето на вода, консумацията на алкохол и пушенето са все фактори, които оказват влияние – положително или отрицателно. Старайте се да хидратирате организма си повече, както и да хапвате максимално изчистени храни. Ограничете алкохола и се възпирайте от пушенето – те само вредят на кожата в дългосрочен план. Качествената козметика ще спомогне за това да се радвате на красива и здрава кожа за дълго.

Последно

Още по темата