вторник, юли 9, 2024

Компресивни чорапи – най-добрите поддържащи чорапи за жени и мъже

Компресивните чорапи се оформят като най-търсените през тази година. Те не се използват само по време на пътешествия и дълги преходи, но и при различни видове спорт или пък за работа – в зависимост от нейния вид. Те поддържат мускулите и улесняват тяхната работа. На работа, в свободното време, при спортуване, предотвратяват тромбози и тежести в краката. Те са високо устойчиви, без шев, с топлинен ефект, с високо качество, позволяват кръвта да циркулира, стабилизират ставните връзки и сухожилията.

Отмина времето, когато компресивните чорапи се правеха от дебели, кафяви гумени материали, които помагат , но не са удобни за носене. Днес те се произвеждат от различни тъкани като полиамид или найлон. Има част еластан, за да увеличи тяхната еластичност. Предлаганите модели не са само в черно и бяло, но и в цветове като бензин, океанско синьо, жълто или неоново. Те са не само привлекателни, но и убедителни в своята функционалност. Материалът е приятен на пипане, кожата остава суха, не ограничават свободата на движение.

Компресионните чорапи са проста медицинска помощ за профилактика и лечение на заболявания на вените и лимфите. Те помагат да се предотврати тромбоза в краката. По време на пътуване може дълго време да седите в колата, влака или в автобуса. Ако краката не се раздвижат и опънат дълго време, съществува риск от тромбоза. А това не е за подценяване. Такива опасности могат да се предотвратят с компресивните чорапи. Те са от еластична тъкан. Правят се без шевове, с кръгов процес на плетене. Много са леки и приличат повече на обикновени чорапи. Прилагат висок, равномерен натиск върху крака. През горещото време се убедете, че изделията които закупувате имат вентилационни канали.

Компресивните чорапи се предлагат в четири различни вида на компресия. За профилактика се използват от лека, до средна степен. Другите две степени на компресия са за медицински цели и такива изделия са продават в санитарните магазини и аптеките.Важна е якостта на натиска, на артикула. Някои модели са особено подходящи при различните спортове.

За да можете максимално дълго и пълноценно да използвате тези видове чорапи, не трябва да ги перете в машина, да не ги поставяте в сушилня. Материалът не е издръжлив на високи температури. Производителите препоръчват ръчно пране при максимални 30 градуса на водата. Да не се ползва ютия, не се гладят.

Безспорно, все повече се убеждаваме във високото качество на компресивните чорапи. Материалът е удобен за носене, следва всяко движение на краката. Могат да се използват в различни области на спортния сектор. Но могат да бъдат положително допълнение при автомобилни и въздушни пътувания. При добрите и качествени компресивни чорапи не бива да се поставя въпрос за цената. Те са важни за здравето – на работа, в отпуска или при спортуване се явяват важен актив. Могат да са полезни и за жени, и за мъже.

Компресионните чорапи са класифицирани в различни класове, в зависимост от тяхното използване. Необходимият клас за компресия се определя от лекар след преглед От клас 1 се използват при пътувания, спорт, при стояща или дълго седяща работа, при заседнали дейности.

Последно

Още по темата