четвъртък, май 16, 2024

Кой прави гуми Патриот?

Създадена през 2016 г., Patriot Tyres е американска марка гуми, която произвежда бюджетни гуми за SUV, камиони и леки автомобили. Компанията работи основно в Съединените щати и се развива бързо, като някои от техните модели вече се конкурират с утвърдени марки като Firestone, Goodyear и Michelin.

Гуми Патриот се открояват на пазара, като подбиват средните цени в индустрията, предоставяйки чисто нови опции на купувачите.

Кой прави гуми Patriot?

Омни Юнайтед

Patriot Tyres е американско дъщерно дружество на Omni United – огромен конгломерат за гуми в Югоизточна Азия. Някои от другите им марки в Съединените щати са American Tourer, Tecnica Tyres, Radar Tyres, Agora Tyres и RoadLux. Тези марки заедно продават над 5 000 000 гуми в САЩ всяка година, поставяйки Omni United точно там с 40 от най-големите световни производители на гуми.

GS Sareen основава Omni United през 2003 г. и оттогава графиката на компанията продължава да се издига към нови върхове.

Марката Patriot

Patriot Tyres стартира през 2016 г. като едно от многото дъщерни дружества на Omni United и оттогава се превърна в доста забележима марка. Той изигра значителна роля в разширяването на дела на Omni на американския пазар на гуми чрез придобиване на все повече и повече търговци на едро и дистрибутори и разширяване на работната сила в САЩ.

Omni United също има едно от най-старите си централи в Мичиган и има няколко склада за гуми, работещи на западния бряг от 2010 г.

Гумите Радар и гумите Патриот еднакви ли са?

Двете компании споделят една и съща компания майка, но и двете са уникални по отношение на тяхната марка, корпоративно присъствие и гама от гуми. Освен това, за разлика от Radar, Patriot твърди, че техните гуми са проектирани и изпробвани в Съединените щати. Гумите Rader, от друга страна, са разработени в Югоизточна Азия.

Къде се произвеждат гумите Патриот?

Уебсайтът на Omni United посочва, че гумите Patriot се произвеждат в азиатски страни като Тайланд, Индия, Тайван и Индонезия. Най-важният компонент на гумите – каучуковата смес – се разработва в Тайланд и Малайзия.

Американски отпечатък

Дизайнът на гумите Patriot се проектира и разработва изключително в офисите на Omni в Мичиган, преди да бъде изпратен в Тайван и други азиатски страни за производство.

Компанията разполага с различни складове и дистрибуторски центрове по западното крайбрежие на САЩ, за да подобри надеждността на веригата за доставки и да минимизира оперативните разходи.

Последно

Още по темата