понеделник, юни 17, 2024

Кой е правилният начин да пазарувате онлайн?

Онлайн пазаруването е лесно и просто. За броени минути можете да направите покупка от онлайн магазини и да се възползвате от различните промоции, без да се налага да излизате от вкъщи. И в същото време през интернет можете да се сдобиете с абсолютно всичко, което ви е необходимо.

А още по-лесно и удобно става за потребителите, когато използват услугите на сайтове като Firmsinfo.com, където на едно място са събрани промоции на много онлайн магазини. Там например може да откриете актуалните промо оферти на eMAG, който е може би най-големия интернет магазин в страната

Много хора дори вече поръчват от мрежата и необходимите за седмицата хранителни продукти, за да не се занимават с мъкненето на тежки торби. А ако все още не сте вкусили от комфорта на онлайн пазаруването, сега ще ви научим как да го правите безопасно и изгодно.

И така, на първо място решете какво искате: дрехи, домакински уреди, книги или нещо друго. Потърсете продукта по ключови думи и следвайте връзките, които търсачката ще ви предложи.

Така ще намерите разнообразни опции и варианти, от които да изберете точно този, който най-много ви допада и отговаря на всичките ви изисквания. Непременно потърсете и продукти, които се предлагат на промоции, за да спестите от покупката.

Поръчка и плащане на стоки в онлайн магазини

След като сте избрали нещата, които искате да купите и те са вече във вашата потребителска „кошница“, ще е необходимо да предоставите вашите лични данни: име, контакти и адрес, на който да бъдат доставени артикулите.

След това изберете вариант на плащане: наложен платеж /да платите в брой на куриера при доставката/, разплащане с банкова карта или други опции, ако се предлагат такива.

Мерки за сигурност, които не трябва в никакъв случай да пренебрегвате при покупка от онлайн магазини

За най-сигурен вариант се счита наложеният платеж, защото тогава плащате при получаване на стоката. Обикновено тази услуга се предлага с опция „преглед“ или „преглед и тест“, в зависимост от естеството на онлайн покупката. Това означава, че преди да платите, ще имате възможност да разопаковате, да огледате внимателно и да тествате стоката, ако това е необходимо. Така се избягва евентуалният риск от измама. Ако нещо с поръчаните продукти не е наред, можете да ги върнете обратно, без да ги заплащате.

В случай, че използвате като метод за разплащане банкова карта, специалистите съветват да си разкриете специална сметка, по която да се разплащате онлайн. Внасяйте в нея само малки суми и не забравяйте да се абонирате за услугата „SMS известяване“, за да следите постоянно движенията по нея и парите си. Така ще можете да контролирате разходите си и ако е необходимо да ги ограничите. Освен това, не рискувате да загубите и всичките си спестявания, ако данните от картата ви евентуално бъдат откраднати с цел злоупотреба.

Последно

Още по темата