вторник, март 26, 2024

Кои са най-честите причини българите да прибягват до бърз кредит?

Кога и защо си струва да използваме бързи кредити?

Кандидатстването за заем често е дълъг процес, който струва много работни часове на банката и изисква редица формалности, което натоварва вас като потенциални кредитополучатели – финансово (чрез бъдещите вноски) и времево (за да си набавите всички необходими документи).  Поради тази причина много хора избират да кандидатстват за т. нар. „бърз кредит“ или заем от небанкова институция.

Бързият небанков онлайн кредит е спасителната нишка в този случай, спестявайки ви много време и проблеми.

Независимо дали седите удобно на дивана вкъщи или сте на почивка на морето, можете да се отървете от притесненията, свързани с намирането на финансиране, като използвате възможностите да получите бърз кредит от някоя кредитна компания!

И това, без дори да се налага да обосновавате необходимостта от този заем.

Бърз кредит – за какво може да се използва?

Получаването на заем от лицензиран кредитодател ви помага за бързото решаване на финансови проблеми, в случай че парите ви свършат и имате нужда от тях спешно.

Когато става въпрос за небанкови заеми, те са алтернатива на традиционните финансови институции, които са изключително консервативни и не могат да предложат бързо решение на вашите проблеми.

Като кандидатствате за бързи небанкови кредити, можете да имате парите по сметката в същия ден, в който подадете заявлението, без да се налага да подписвате дълъг списък с документи или да чакате на опашка в банката.

Предимство на тези бързи небанкови заеми е, че не се нуждаете от обезпечение, когато кандидатствате за тях и те имат бърз и лесен процес за одобряване. В същото време традиционните банки ще изискват изпълнението на много условия и представянето на множество документи, набавянето на които често отнема много време. От друга страна, с бърз небанков онлайн заем можете да имате парите само за няколко минути и с ограничен брой документи.

Най-честите причини за използване на бърз кредит в България

В нашето напрегнато ежедневие сме изложени на различни ситуации, които променят нашите финансови планове, без винаги да очакваме тези промени:

  • Вашият бойлер се е повредил и трябва да бъде ремонтиран;
  • Имате проблеми с колата;
  • Решили сте, че искате да изненадате половинката си със спонтанна ваканция за подобряване на взаимоотношенията;
  • Трябва спешно да смените квартирата;
  • Или имате различни лични нужди, които изискват пари;
  • И още, и още житейски ситуации, които изискват бърза реакция.

За всичко това най-добрият вариант е осигуряване на бърз кредит.

Също така е важно да се отбележи, че тези бързи кредити не са добро дългосрочно решение, тъй като имат висок лихвен процент и целта им е да ви помогнат да разрешите конкретен спешен финансов проблем, който се нуждае от незабавно разрешаване.

Знаете ли, че има различни видове небанкови заеми?

Бързите кредити, както името подсказва, най-често се търсят от хората защото могат да бъдат получени бързо, но също така и трябва да бъдат върнати бързо – в рамките на кратък период от време, обикновено месец-два. Освен този най-разпространен тип кредити обаче, има и бързи дългосрочни заеми, за по-големи суми от по няколко хиляди лева, при които и изплащането може да достигне до година и дори повече.

Ако сте дългосрочен лоялен клиент на някоя небанкова институция, можете да получите дори сума от 5000 лева за кратък период от време (обикновено до 60 дни), стига да отговаряте на определени условия.

Кандидатстването за спешни небанкови заеми онлайн е изключително удобен вариант, когато временно не ви достигат пари, но знаете, че ще можете да платите дължимата сума след месец-два.

Важно е да се знае, че за да отговорят на нуждите на клиентите, кредиторите понякога предлагат и бързи кредити за покриване на просрочени задължения, без щателна проверка в базата данни за наличие на лоша кредитна история.

Последно

Още по темата