вторник, март 26, 2024

Какво трябва да знаем за избора на парфюм?

Парфюмът е неизменна част от ежедневието на всеки модерен човек. Той ни дава повече увереност и самочувствие, представя ни в очите на околните по подобаващ начин. Със сигурност всеки от нас си има свой любими аромати – без значение дали става дума за цитрусови, мускусни или други страхотни ухания, като невероятните парфюми Narciso Rodriguez, например.

Правила и препоръки за избор на подходящ парфюм

Важно е уханието, а не опаковката

Отхвърлете всички предразсъдъци и насадени от рекламите мисли, защото много пъти хората биват подведени просто от красивата бутилка или опаковка и сякаш конкретният аромат остава настрани. А всъщност точно той е важният.  Никога не изключвайте възможността, че най-удивителният аромат би могъл да се крие под някоя по-скромна наглед опаковка.

Не бързайте при избора

Никога не бързайте, когато избирате парфюм. Не го правете и след изкаран тежък ден, когато сте много уморени. Това е изключително вредно, защото ви кара да „претупате“ избора. Следва да сте отпочинали, спокойни и да не бързате, когато тествате различните ухания – само така ще попаднете на точно това, което търсите.

Всичко с времето си

Ако сте пробвали няколко, но не сте харесали нито един от тях, по-добре е да преустановите тестовете. Явно, че точно тогава не е било писано да откриете вашия парфюм-мечта. Може да опитате отново на следващия ден. Експертите са на мнение, че в никакъв случай не трябва да се прекалява с тестването на парфюми, защото в един момент сетивата ви се притъпяват и не могат да усетят достатъчно добре ароматите.

Съвети за изпробване на нови аромати

Ако искате да опитате непознат аромат, то направете следното. Най-напред изсипете няколко капки от уханието върху хартия. Не тествайте парфюма от капачката или чрез пръскането му във въздуха, защото така няма да го оцените реално. След като сте капнали няколко капки върху парченце хартия, може да го помиришете и да прецените дали е по вашия вкус. Ако е така, следващият етап е да го изпробвате на китката на едната си ръка и да изчакайте малко. Ароматът му ще се разгръща постепенно, като бързината ще зависи от температурата на кожата ви – ако е висока – по-бързо, ако е ниска – по-бавно. Вероятно се питате защо специалистите препоръчват да изпробвате уханието именно върху китката на ръката, а не на друга част от тялото. Това е свързано с пулса, който се усеща по-осезаемо точно в тази зона, което предполага, че ароматът ще се разгърне по-добре. Също така, това място е достатъчно далеч от носа, което ще минимализира риска да се адаптирате към миризмата на съставките още преди да сте успели да извършите реално теста.

Специалистите препоръчват още преди да тествате аромати на парфюми да изпиете една чаша студена вода и да подишате чист въздух.

Търсете качеството

И помнете, че подходящият парфюм не следва да причинява дори и следа от дискомфорт – например замаяност и главоболие. Затова е най-добре да се доверите на специализираните магазини, защото само там може да разчитате на качество и безопасност. Ако се нуждаете от повече информация или консултация, може да се доверите на Венера Козметикс, където се предлагат очарователни парфюми, с високо качество и дълготраен аромат.

Последно

Още по темата