сряда, юни 12, 2024

Какво да се направи в случай на неочаквани разходи?

Никой не е застрахован от лошо стечение на обстоятелствата или от спешна нужда от пари. На много хора поне веднъж им се е налагало да търсят заем, за да покрият непредвидени разходи. А те могат да бъдат най-различни и от всякакво естество – ремонт на автомобила, на счупена техника, медицински услуги, покупка на медикаменти. А както гласи и поговорката – „Едно зло никога не идва само“. Извадена от истинския живот, тази мъдрост често се използва от хората, когато изпаднат в ситуацията „много неотложни разходи, заплата далече и пълна липса на финансови средства“. В такава ситуация изпадат немалко хора и търсят бърз изход от нея.

Алтернативите не са много – заем от приятел, от банка или бърз кредит. Какви са възможностите и недостатъците?

Какви спешни и неотложни ситуации може да възникнат?

Спешна нужда от пари може да появи по всяко време. Необходимост може да изникне за ремонт на автомобила, домакински електроуред, който се е развалил точно, когато не е трябвало, покупка на лекарства, посещение в лечебно заведение.

Освен това може да се появят неочаквано високи сметки за комунални услуги, които трябва да бъдат платени в кратък срок. Колкото различни хора, толкова поводи за търсене на средства. Забавянето на месечното трудово възнаграждение също е сред причините, които водят до необходимост от още допълнително финансиране.

Пари назаем от приятел

Първото условие е да се намери точният приятел, който да има и съответната сума на разположение. Ако става дума за малки суми от порядъка на 50 – 100 лв., вариантът е приемлив, но ако има нужда от повече?

Отделно от намирането на подходящият приятел или роднина, са притесненията, които неизменно съпровождат поставянето на подобни въпроси. Предимствата тук са, че няма лихва и срок за връщане. Въпреки това ангажиментът си остава отворен и го има неприятното чувство, че се дължат пари на някого.

Разбира се, има алтернативи като кредит онлайн от Vivus, при който първият заем е без лихви и такси. Но освен кредита, има още няколко алтернативи.

Домашната спестовна касичка

Не всеки разполага с подобно нещо, но събирането на пари в касичка, колкото и изтъркано да звучи, може да помогне при спешна нужда. Каква сума има вътре, зависи от това какво е поставяно от собствениците й и дали би стигнало за покриване на необходимата сума.

Може да се провери какво са събрали като спестявания децата, но не е препоръчително да се посяга именно на техните пари. Все пак родителите активно допринасят за попълването на ресурсите в нея.

Добре е да имате подобно нещо в случай на крайна нужда, но не и да се ползва много често.

Пари от банка

Някои от банковите институции предоставят финансиране за клиентите си, което като начин на предлагане и изплащане много се доближава до бързите заеми.

Все пак обаче това не е общоприето за всички банкови институции и не е толкова популярно. А и не всички банки работят в почивните дни и по празниците.

Така че при спешна нужда от средства, които да се намерят в много кратък период от време, това не е опция.

Бързи заеми

Все повече хора предпочитат именно този начин за набавяне на средства при спешност. Предимствата са много, недостатъци също има. Въпреки това много от потребителите прибягват до бързите заеми, защото са удобни, теглят се лесно и наистина бързо и пристигат буквално за часове или минути.

Друг плюс е възможността да се намерят заеми дори в почивните дни. Тегленето на кредит онлайн от Vivus например е само на няколко клика разстояние и то напълно безплатно, ако на даденият клиент му е за първи път. Не се налага попълването на формуляри и представянето на документи.

Компаниите, предлагащи такива продукти, обикновено работят както през седмицата, така и в събота и неделя. Което си е предимство, ако печката спре да работи точно в събота, когато повечето банки пък почиват. А и одобрението е за минути, така че за нула време става ясно дали парите ще пристигнат и в какъв срок.

Още един плюс на компаниите за бързи заеми е почти денонощното обслужване по телефона и възможността за кандидатстване както през интернет, така и с едно телефонно обаждане. Може да се ползват дори социалните мрежи, които пък отдавна са се наложили като едни от най-предпочитаните платформи за комуникация както с приятели, така и при пазаруване и търсене на информация.

Сред предимствата, които има вземането на кредит онлайн от Vivus, са бързото одобрение – до минути и изключително ниската възможна сума, която може да бъде взета – могат да бъдат изтеглени дори само 50 лв. Така при спешна нужда от пари например в събота или неделя и очаквано получаване на възнаграждение през следващата седмица може да се намерят пари за покриване на спешните разходи веднага, като след това кредитът да бъде върнат в рамките само на дни.

Популярното име на този продукт е Кредит до заплата и може да се получи за минути, а връщането също е толкова лесно и бързо.

Последно

Още по темата