събота, май 18, 2024

Какво да играем с децата на плажа?

Едва ли ви звучи много реално и достоверно, но колкото и невероятно да звучи, Канада е приютила някои от най-зашеметяващите плажове в света, които са идеален терен за всякакви приятни занимания със семейството или с приятели.

Плажната ваканция може да бъде прекрасно семейно бягство от сивото ежедневие, ако сте подготвени. Разбира се, пясъкът и водата са комбинация, която приканва към забавни игри и ще предизвика въображението на повечето деца да създават интересни, необезпокоявани от околната среда игри и занимания.

Но наличието на списък с ангажиращи идеи в задния ви джоб може да означава разликата между това, децата да искат да си тръгнат след само час на плажа и това да не можете да ги отскубнете от пясъка дори и след залез слънце.

Следните игри са изключително забавни и също така помагат на децата да развият своите основни двигателни умения.

1. Колко дълбоко може да стигнеш?

Нищо не бие доброто старо копаене в пясъка. Накарайте децата си да видят колко дълбока дупка могат да копаят и когато са изкопали, доколкото могат, вижте дали възрастен може да се побере в дупката или да видите колко време отнема да запълни дупката с вода.

Моля, не забравяйте да попълните всички дупки, които сте изкопали в пясъка, когато сте готови за да гарантирате безопасността на другите хора, които използват плажа.

Какво е нужно: лопатка

Развити умения: повдигане и спускане на предмети

2. „Мини голф“

Вземете пластмасов комплект бухалки и топки в местния магазин за няколко лева или импровизирайте с това, което имате под ръка на плажа. Поставете няколко цели, за да се целите в тях или изкопайте дупки в пясъка, за да практикувате играта на детето си.

Какво е нужно: комплект бухалки и топки

Развити умения: точност, координация

Плажен фризби голф

Заменете обикновената стара игра на фризби с плажен „фризби голф“. Поставете цели, като използвате предмети, които сте донесли на плажа (може да бъде одеяло за пикник, чадър, кърпа или дори можете да изкопаете дупка в пясъка, към която да се прицелите). Поетапно се опитвайте да хвърлите фризбито възможно най-близо до целта. Уверете се, че по-малките деца могат да стоят по-близо до целта от по-големите, за да минимизирате риска да има сърдити.

Какво е нужно: поне едно фризби

Развити умения: точно хвърляне

Щафета с кофа за вода

Подходящо, ако в компанията има повече малки деца. Децата обичат щафетните състезания, а на плажа старата надпревара с носене на яйце в лъжица може да бъде заменена с щафета с водна кофа. Дайте на всеки отбор пластмасова чаша, лъжица или голяма черупка и ги подредете до водата, като всеки има своето място по пътя към кофата. Първото дете пълни своя съд, като съзтезанието е кой ще напълни първи кофата си. Децата обичат предизвикателството да се опитват да предпазят водата да не се разлее, преди да я вкарат в кофата си.

Какво е нужно: кофа и инструмент за носене за всяко дете

Развити умения: баланс, пъргавина

Да пуснем хвърчило

Не мисля, че някога съм срещал дете, което не обича да пуска хвърчила. Дори и да няма много вятър, децата могат да тичат с хвърчилата и с удоволствие да ги гледат как летят зад тях. Хвърчилата могат да бъдат закупени в магазини за играчки, магазини за един лев или направени от децата преди посещението на плажа.

Какво е нужно: хвърчило, купено от магазин или саморъчно направено

Развити умения: бягане, ловкост, сръчност

  1. Лимбо на плажа

Танцът на лимбо възниква в Тринидад през 1800-те години. Пренесете го в 21 век със забавна плажна версия. С двама души, които държат краищата на юфка за басейн, въже за скачане или гребла с лодка, трябва всяко дете да се обърне, опитвайки се да премине под „бара“ с гръб, обърнат към пясъка. След като всяко дете е успяло на определена височина на щангата, го спускайте отново и отново. Ако можете да пускате музика, без да смущавате другите почиващи, изберете селекция от забавни плажни мелодии.

Какво е нужно: елемент, който да се използва като лента и музика (незадължително)

Разработени умения: баланс, падане и разпадане

Плажен боулинг

Подредете празни бутилки или донесете собствени пластмасови кегли и топки от магазина. Най-добрата част за плажа с боулинг е, че не е нужно да наемате обувки, които са били носени няколкостотин пъти. Не забравяйте да оставите по-малките деца да се редят по-близо до кеглите.

Какво е нужно: комплект кеглии топки

Развити умения: хвърляне, точност

Плажен волейбол

В зависимост от възрастта на децата, които играят, може да се настрои истински волейбол и мрежа. За по-малкия комплект плажна топка и кърпа са чудесни заместители. Опитайте се да преброите броя пъти, когато можете да получите топката напред и назад.

Какво е нужно: топка (на някои плажове има изградени мрежи)

Развити умения: волеви, хвърлящи

Кой е по-силен (теглене на въже)

С помощта на скачащо въже или кърпи, свързани заедно, застанете на ръба на водата. Разделете децата (и възрастните) на два отбора. Уверете се, че средата на въжето е точно над линия, начертана в пясъка. Предайте краищата на въжето на всеки отбор и им покажете как да теглят. Бъдете готови да се озовете във водата!

Какво е нужно: скачащо въже и силни мускули

Развити умения: баланс

Материалът е предоставен от https://morskibryag.com

Последно

Още по темата