четвъртък, юли 11, 2024

Как се избира преса за коса и за обем

Пресата за обем е специфичен тип преса за коса, чрез който да увеличите визуално обема на косата си. Това е едно страхотно пособие, подходящо особено за дамите с тънки и рядки коси. Обработването на косата с този вид преса се извършва само в корените, като в зависимост от вашето желание, можете да тупирате след това за още по-голям ефект.

Напоследък, доста хора смятат, че въпросният ефект от пресата за вафлички, както още я наричат, е демоде и че неговата слава вече е отминала, но истината е, че при правилното приложение на уреда, можете да получите страхотни резултати.

Ще започнем от вида на самата преса. За по-старите модели е характерно това, че са значително по-големи и тежки от новите и работата с тях е трудна. Освен това плочите им са сравнително широки, съответно вафличките в косата ви със сигурност ще се виждат. Ако имате такава преса и не ви харесват резултатите, може би е време да я смените с някой по-нов модел.

Предимството на новите модели е именно е размера. Малки са и с доста по-tесни плочи, които вдлъбнати на няколко места. Благодарение на тази особеност, вие спокойно можете да обработвате само тази част от косъма, която е най-близо до скалпа и така да създадете желания обем.

Другрият вид преси за обем са тези, които работят на основата на извиването. Те също са малки и тесни, но плочите им са заоблени. Обемът с тях се постига като отново обработвате само корените на косата. Голям плюс е че с тях можете да си направите и чудесни къдрици за нула време.

Най-полезният и важен съвет, който можем да ви дадем, когато става дума за обем, е да не обработвате най-горния пласт коса. Независимо кой вид преса ще използате, пластът, който ще покрива останалата коса нека не бъде обработван с пресата. Оставете го да пада свободно. Така, прическата ви ще бъде много по-естествена и нежна. Този вид преси определено спасяват дамите с тъкки коси от неприятното сплескване на косата по скапла и съответно ги даряват не само с обем, но и със самочувствие.

Още за пресите за коса, съвети за употреба и покупка вижте в подробния материал на Elis.bg.

Последно

Още по темата