четвъртък, май 16, 2024

Как да си намерим работа по-лесно

За съжаление за много търсещи работа, все още може да бъде предизвикателство да се намери добра работа. Това е така, защото твърде много кандидати подхождат към търсенето на работа без ефективна стратегия.

В съвременният конкурентен пазар за търсене на работа, не е достатъчно само да кандидатствате. Трябва да знаете най-добрите стратегии за търсене на работа и да ги приложите в търсенето си.

  1. Уверете се, че автобиографията ви е полирана и подходяща за ATS

Що се отнася до съвети и техники за търсене на работа, малко са по-важните от фокусирането върху автобиографията ви. Трябва да се уверите, че автобиографията ви е възможно най-полирана. Фокусирайте се върху правилните важни области, направете я възможно най-изчистена и кратка и използвайте правилните ключови думи за да бъде съвместима с ATS. Тези автоматизирани скрийнъри трябва да видят тези ключови думи, за да избегнат отхвърлянето на автобиографията ви.

Добрата новина е, че обикновено можете да идентифицирате ключовите думи, като разгледате обявата за работа. Подходящите ключови думи обикновено включват термини, свързани с длъжността и необходимите квалификации.

  1. Използвайте онлайн ресурси, мрежи и социални медии

Използвайте всеки наличен ресурс, за да определите подходящите работни места, да развиете контакти и да се рекламирате като кандидат. Интернет предоставя богата информация, която ще ви помогне в търсенето на работа. Ето защо един от най-добрите съвети за търсене на работа през 2021 г. подчертава използването на този мощен инструмент за подпомагане на вашето търсене. Можете да намерите работни места, изследователски компании и дори да подавате заявления и автобиографии.

Също така трябва да увеличите усилията си за работа в мрежа и да фокусирате вниманието си върху тях. Препоръките са един от най-ефективните начини за получаване на интервю и работа, затова ги потърсете. Според LinkedIn 85% от работните места са изпълнени работа в мрежа.

Разработете мрежа от съмишленици, които могат да ви предупреждават за нови работни места и да предоставят препоръки. Използвайте платформи за социални медии, за да се свържете с лицата, вземащи решения, и други от вашата индустрия.

Източник: obiavi-za-rabota.com

Последно

Още по темата