петък, май 17, 2024

Как да направите банята си стилна и функционална

Как да направите банята си стилна и функционална 

Мисленето за банята просто като място за миене е в миналото. Модерната баня е място за отдих, както и ергономично пространство със стилен дизайн. И днес ще говорим за решения, които ще помогнат да направите вашата баня стилна и функционална.

Направете банята си по-симетрична

Макар и не най-модерното, едно от най-ефективните дизайнерски решения е симетричното подреждане на предмети в банята. Например, от лявата страна има вана, а отдясно, срещу нея, има шкаф с мивка, който е равен по размер или приблизително същият като ваната. Или тоалетна и биде, успоредни на душа. Комбинирането на елементи и подреждането им в симетрична последователност ви позволява да постигнете по-подредена среда, Що се отнася до минимализма, симетрията, съчетана с минимализъм, дава картина, много приятна за окото. Визуално стаята става по-„въздушна“ поради липсата на ненужни детайли.

Разширете пространството

За да разширите визуално пространството, можете да използвате следните техники:

  • Леки мебели и декорация на стени и подове. С правилната комбинация от цветове можете да постигнете визуално разширяване на пространството. А изработените по поръчка мебели, като се вземат предвид всички характеристики на банята, не само ще разширят пространството, но и ще добавят функционалност към тази стая.
  • Големи подови плочки за баня. Освен това визуално разширява пространството.
  • Голямо огледало. Това може да бъде огледален шкаф или просто огледало на стената.

Намерете правилното място за вашата пералня

За да освободите място, можете да инсталирате пералнята под един плот с мивка. Още по-интересно решение е да го вградите в килера. Когато имате нужда от достъп до пералнята, просто отворете вратите на шкафа. Предимството на такава инсталация е невидимостта на пералната машина, както и наличието на място за цялото необходимо домакинско оборудване. Такъв килер най-вероятно ще трябва да бъде направен по поръчка.

Изберете по-малко ъглови елементи

Ако по-ранните производители са се фокусирали върху ъглови бани, душове, мивки и други артикули за баня, то съвременната тенденция са правоъгълни форми, които използват пространството по-ефективно. Разбира се, в много малка баня не можете наистина да играете с опциите за поставяне, но в модерните апартаменти, където баните с площ от 5 квадратни метра или повече, най-добре е да се даде предимство на правоъгълни елементи, които изглеждат по-строги и хармонични от изпъкналите душ кабини.

Източник: vsichko-za-baniata.com

Последно

Още по темата