сряда, юни 12, 2024

Как да изберем спално бельо според интериора?

Спалното бельо избрано според интериора е един от най-ефективните инструменти за създаване на стилен дизайн на спалнята. Не си струва да се отнасяте снизходително към външните характеристики на спалните комплекти, защото цялостната „картина“ на интериорната декорация на стаята и хармоничната атмосфера за комфортен престой се правят от детайлите. Така че е време да обърнете внимание на естетическия компонент на текстила за сън.

Неща, които трябва да имате предвид при покупка

Времената, когато спалното бельо се възприемаше изключително като хигиенно средство, отдавна отминаха. Да, текстилът за сън не е нещо, което се показва на показ, но по-скоро става въпрос за собственото удовлетворение от външния му вид. Ето защо един от основните критерии за избор на определен комплект, заедно с размера и качеството, е дизайнът на спалното бельо – общият стил на изпълнение, цветове, шарки, допълнителни декоративни елементи (бродерия, волани, дантели и др.).

Спален текстил като акцент в интериора

Ако планирате да използвате спално бельо като интериорен акцент, то трябва да е скъпо, представително и да съответства на цялостната концепция за стилизиране.

Спално бельо, което допълва красив дизайн на леглото

Ако решите да направите мястото за спане център на интериора, фокусирайте се върху цветовата схема. Помислете за основните закони на съвпадението на цветовете. Например се изисква хармония със сянката на стените, но не е нужно да избирате комплект строго да съвпада. Моделът върху бельото трябва да се комбинира с модела на тапета и да го допълва, създавайки цялостна картина.

С помощта на цвета на текстила можете да регулирате общото ниво на яркост на интериора – добре подбраният нюанс ще зарадва окото, ще създаде подходящата атмосфера за комфортен престой. Така че спалня в светли цветове ще бъде украсена с набор от наситени цветове с чести шарки. А за стая, която вече е наситена с цветове, са подходящи по-деликатни, пастелни цветове.

Източник: spalnobelio.bg

Последно

Още по темата