вторник, юни 11, 2024

Как да изберем круиз в Средиземноморието

Със Средиземноморски круизи можете удобно да видите няколко страни наведнъж. Когато пътувате по суша, прекарвате повече време в движение, отколкото в разглеждане на забележителности.

При европейските круизи е точно обратното: през нощта плавате до друга държава, а през деня се разхождате из града. Някои пътници изобщо не слизат на брега по време на спирките.

Винаги има какво да се прави по време на пътуването. От Бояна-МГ съветват да се доверите на туроператор, който ще организира вашата почивка, започваща от България, стигайки до кътчетата на света, за които мечтаете.

Кои курорти са най-добри за посещение в Средиземно море?

Курортите на Средиземно море са истински рай за всеки тръгнал на круиз. Топлото слънце грее през цялата година, а в същото време почти няма изтощителна жега.

Най-популярните курорти в Средиземноморието са:

  • Портофино – град, отдавна признат за един от най-добрите курорти в света, разположен на брега на Средиземно море. Много курорти имитират образа и стила на Портофино, но никой не се доближава до очарователния му чар;
  • Касис – място, което се превръща в любимо за почивка на уважавани европейци. То е известно със своята красота и идеално спокойствие. Тук можете да опитате най-добрите френски бели и розе вина;
  • Позитано – този курорт се намира на брега на Средиземно море, на италианската Ривиера, в район, известен с живописните си скали. Самият курорт е известен със своите шикозни хотели и ресторанти;
  • Таормина – това е един от най-добрите средиземноморски петзвездни курорти, който приветства посетители си със своята красота, комфорт, обслужване и отлични пясъчни плажове;
  • Наксос – гръцки остров, украсен с древни планини и зелени долини. Тук можете да намерите някои от най-чистите пясъчни плажове. Островитяните живеят традиционен, патриархален живот;
  • Мурсия – испанска провинция, за която се грижат креативни хора от много професии. На западното средиземноморско крайбрежие има дълга ивица от нудистки плажове.

През повечето време градините цъфтят, парковете стават зелени, почти винаги можете да вземете морски бани, което е прекрасна възможност за вашетто незабравимо пътешествие.

Кога да планирате пътешествие с круиз?

Времето от годината, което ще прекарате в морето по време на круиз, зависи най-вече от държавите, които ще посетите. Съобразете сезона с климата на страните, през които ще минете.

Хубаво е времето да е топло, за да може максимално да се насладите на своята почивка. По време на престоя ще можете да разгледате различни забележителности, музеи и катедрали и да се възползвате от разпродажбите на различните пазари. Не се притеснявайте за вашата сигурност на круиза – туроператорите осигуряват застраховка, която ще бъде винаги с вас.

Какви са предимствата на круизна екскурзия?

Круизите са подходящи за улегнали семейства. Множеството водни атракции, които предлагат някои кораби, правят този вид пътувания идеални и за хора с малки деца. При такова пътешествие никой няма да се умори да се движи и няма защо да се притеснявате от това дали няма да загубите или забравите багажа си. Корабът е добре пригоден и за хора с увреждания: навсякъде има рампи, асансьори и специално обучен персонал.

Можете да бъдете сигурни, че ще останете очаровани от многото дестинации. Най-голямата забавление на този вид пътешествие са атракциите, които няма как да посетите за толкова кратко време с кола или друг превоз.

Последно

Още по темата