вторник, юли 9, 2024

Как да изберем добър гейминг лаптоп

Поради компактността си и лесното си придвижване, лаптопът става все по-предпочитан дори в гейминг средите. Също обаче като настолните компютри, които се използват за игри, те трябва да са по-мощни, за да не се затруднява работата им по време на игра. Можете да намерите дори бюджетен вариант до 1000 лв., който да ви върши достатъчно добра работа за геймърски цели.

Най-добрите модели за gaming

Ето и кои са най-добрите модели гейминг лаптопи според Ozone.bg:

  1. Asus – една добре позната и водеща марка сред гейминг вариантите. За игри, триизмерно моделиране и сложни изчисления – Intel Core i5, i7, i9, AMD Ryzen 5, 7, 9. Те имат достатъчно добри характеристики, за да играете необезпокоявани с часове. Друг плюс е, че имат изключително издръжлива батерия.
  2. Acer – всеки игрален преносим компютър Acer, независимо от серията, е направен въз основа на най-новия висококачествен хардуер и няма да се забави дори при стартирането на „тежки“ игри.
  3. Dell – моделите гейминг лаптопи на марката са добър вариант. Разполагат с достатъчно добри характеристики на процесора и видеокартата, както и добър дисплей, на който всичко ще върви гладко и ще виждате добре.
  4. Gigabyte – тези модели също са приемлив избор за гейминг лаптоп. Марката по нищо не отстъпва на по-известните си събратя и няма да създава проблеми при качването на по-големи игри.
  5. HP – при избора на гейминг модел на HP, бъдете подготвени за незабавно прехвърляне към вълнуващия свят на виртуалните игри. Високата скорост на работа и отличната производителност ще ви позволят да станете победител в игровата битка. Оборудвани са с мощен 4-ядрен процесор Intel Core i5-i7, удобна игрална клавиатура и екрани с матово покритие против отблясъци.
  6. Lenovo – това е добър и евтин вариант за гейминг лаптоп, който няма да ви лиши от доброто преживяване по време на практикуването на любимото ви хоби. Марката предлага няколко подходящи модела, които със сигурност ще удовлетворят изискванията и на най-взискателните игри.
  7. MSI е специализирана в производството на игрални модели, а когато става въпрос за намиране на преносим компютър за виртуални битки, продуктите на тази марка са неизменно сред кандидатите за покупка. Към днешна дата, MSI GAMING игрални лаптопи са разделени в седем серии: GT Titan, GS Stealth, GE Raider, GP Леопард, GL, GF и GV. Всяка от тези серии има собствено маркетингово име: серията GT Titan включва най-продуктивните модели, а серията GV включва игрални лаптопи на входно ниво.
  8. Razer – компанията произвежда тънки, леки и стилни преносими компютри, като в същото време дава приоритет на високото качество на изграждане на сравнително ниски цени. Освен достатъчно добри характеристики за игри, те притежават и елегантност, която можете да разпознаете лесно. Определено това е един от най-практичните варианти.

С какво гейминг лаптопите се различават от останалите

Може да се предположи, че за игра са подходящи всякакви мощни модели. За да стартирате игри с високи системни изисквания обаче, хардуерът трябва да бъде и балансиран. Слаб процесор или липса на RAM може лесно да се превърне в „затруднение“, когато ниските характеристики на един компонент предотвратяват разкриването на потенциала на друг. Не забравяйте, че най-важното при избора на такъв тип машина са процесорът и видеокартата. Винаги преглеждайте техните показатели, за да изберете най-подходящия модел за вашето търсене.

Добре е преди направата на такава покупка да се посъветвате със специалист, ако имате затруднения в избора. Разглеждайте добре характеристиките на избраните варианти и ги съобразете с вида игри, които предпочитате да играете.

Последно

Още по темата