вторник, юни 11, 2024

Избор на сезонен парфюм

От пролетта до зимата, разберете кои аромати да изберете за зашеметяващ резултат всеки сезон!

Използвате един и същи аромат от години без да го сменяте? А дали сте опитвали някога да смените парфюма си със смяната на сезоните?

Хората са различи – някои не са склонни да сменят ароматите по график, но други обичат да редуват аромата им със сезоните. Как да изберете сезонен парфюм?

От пролетта до зимата, разберете кои аромати да изберете за зашеметяващ резултат всеки сезон!

Защо да променяте парфюма си със сезоните?

Независимо дали вали сняг или преобладават слънчевите лъчи, едно е сигурно – никога не излизате от вкъщи без парфюм! Често се съсредоточаваме върху личността си, вкусовете и възрастта си, когато търсим перфектния аромат. Противно на общоприетото схващане, това не са единствените неща, които трябва да имате предвид, докато търсите най-добрия аромат.

Въпреки че е вярно, че нашият парфюм трябва да отразява кои сме ние наистина, той също трябва да разкрива нашето мислене във всеки един момент. От дългите летни вечери навън до зимните нощи на топло край камината, нашите емоции се променят с времето. Не е чудно, че трябва да изберете нов аромат, когато сезоните се сменят. Оставете чувствата си да ви водят и да разкрият кой сте. Сезонни парфюми? Има много за разглеждане!

Различен парфюм за всеки сезон!

В парфюмерията всеки период от годината има своите емблематични нотки и аромати. Независимо дали е топъл и съблазнителен или свеж и плодов, всеки аромат разкрива различна страна със смяната на сезоните. Прочетете за всичките ни съвети за намиране на неустоими аромати, през цялата година!

През пролетта наблегнете на флоралните аромати

За да кажете сбогом на зимата и да прегърнете настъпването на пролетта, изберете леки, флорални парфюми. Този сезон е изцяло за обновяване: той отбелязва пристигането на по-топло време и ни насърчава да опитваме нови аромати. Дните стават по-дълги и буйната растителност създава зашеметяващ фон. Свежите и фини аромати са идеалният начин да разкриете своята чувствена страна през пролетта. Изберете флорални, плодови нотки. Божури, орхидеи и черешови цветове са идеални за привличане на внимание!

Лятото е тук: изберете нещо свежо

Тъй като температурите се повишават, е време да се отпуснете и да се отправите към слънчевите празници. Вие отчаяно искате да избягате от всичко това и да посетите далечни дестинации. Това лято, докато се излежавате край басейна или работите върху тен на плажа, изберете невероятно свежи аромати. Най-добрият избор? Цитрусови нотки за тяхното освежаващо усещане и лавандула и зелен чай за техния ободряващ и утоляващ жаждата ефект. Морските нотки са особено интересни през лятото, защото ни напомнят за морски пръски. Защо през лятото не изберете сладки и екзотични аромати за тропически, но съблазнителен резултат? Пробвайте!

Пристигане на есента: пикантните аромати са тук, за да останат

Есента е тук: празниците свършиха и всичко се връща към ежедневието. Въпреки че дните постепенно се съкращават и температурите падат, това не означава, че е време да се откажете или да отстъпите! Този сезон се фокусирайте върху топли, обгръщащи аромати, които са пълни с характер. Силните аромати с дървесни и пикантни нотки са идеални за този специален сезон. Най-добрите нотки, които да стоплят нещата и да накарат сърцата да се разтуптят тази есен? Няма съмнение: мускус, сандалово дърво и ванилия!

През зимата всичко е свързано с гурмански аромати

Сега е време за богати, смели аромати, които да съживят сънливите ни сетива. Парфюмите с топли нотки на кехлибар, канела и мускус са идеални за техния утешителен и успокояващ ефект. Зимата е идеалният сезон за арабски парфюми и гурме аромати: не можем да устоим на нотки на карамел, ванилия, мед и дори захарен памук. Тези вкусни аромати ще ви накарат да миришете достатъчно добре, за да ядете!

Трябва ли да носим парфюма по един и същ начин всеки сезон?

Лесно е да адаптирате начина, по който носите парфюм към сезоните, така че да можете да продължите да оставяте хипнотизиращ аромат след себе си, независимо от температурата навън. През лятото е най-добре да избягвате да използвате парфюм върху кожата си, ако планирате да останете навън на слънце за няколко часа. Най-добрата идея? От разстояние напръскайте малко парфюм върху косата си. Докато косата ви се развява на бриз, тя неусетно ще освободи част от вашия аромат. Можете също да създадете облак от парфюм и да преминете през него, за да уловите аромата. Това е идеалният начин да създадете деликатен воал от аромат!

През зимата не е лесно да оставите фин аромат след себе си, когато кожата ви е покрита. Нашият съвет? Не оставяйте нищо на случайността: парфюмирайте шала, шапката и палтото си.

Смяна на вашия парфюм всеки сезон: смел, но неизбежен избор, за да сте сигурни, че винаги носите правилния аромат. Мислете нестандартно и се възползвайте от смяната на сезоните, за да изберете парфюм по най-добрия начин. Има само един въпрос – ще се осмелите ли да изневерите на любимия си аромат този сезон?

Последно

Още по темата