събота, май 18, 2024

Избор на мъжки часовник според повода

Има ли смисъл да носите ръчен часовник, ако разполагате със смартфон и сте обградени постоянно от други джаджи, които винаги могат да ви информират за часа?

Разбира се, това е риторичен въпрос и веднага ще разберете защо, поглеждайки към страхотните часовници, представени от Timedix. Ако гледаме само от практическата страна на въпроса, тогава няма смисъл. Но ако надхвърлим тази рамка, ще намерим не една косвени мотивации, които превръщат часовниците все по-търсен и желан аксесоар от мъжката визия, дори и в ерата на ускорената еволюция на технологиите.

Ако оставим настрана практическата стойност, включваща бърз достъп до информация за часа и датата, то ръчният часовник изпълнява в мъжкото ежедневие и редица други много важни функции:

  • Часовникът е моден аксесоар, който подчертава и обогатява визията.
  • Помага много, когато имаме нужда да се впишем в определен дрескод.
  • Допълва мъжкия образ в очите на другите.
  • Дава информация за социалното положение на собственика си.

Нека вземем за пример условната принадлежност към определена организация, компания или клуб. Ако всички мъже там се обличат по определен начин, носят модни ръчни часовници, то би било невъзможно нов член да се впише перфектно в подобна среда, ако не е в унисон с тези неща.

А и често пъти на ръчния мъжки часовник е отредена ролята да потвърждава социалното положение на своя собственик. Един правилно избран модел служи като специален спусък, който е в състояние на момента да промени възприятията на околните. По същия начин влияе и на самия притежател – самочувствието, което осигурява се предава и в езика на тялото, в позата, в жестовете, в тембъра на гласа, ако щете. И в резултат на това значително влияе върху ефективността на комуникацията.

Избор на часовник за определен повод

Часовник за бизнес среща

Деловият стил на обличане изисква и носенето на ръчен часовник. Той служи като важен акцент и подчертава достойнствата на своя притежател. Кафявата кожена каишка би се вписала перфектно /по отношение на цвят и текстура/ в подобен дрескод, особено в съчетание с други кафяви кожени аксесоари.

Часовник за официален повод

Правилата за избор на ръчен часовник, който да допълни официалната визия включват пълното отсъствие на масивност и грубост. Ценят се изисканите, елегантни линии, близки до класическия стил. Ще изглеждате зашеметяващо, ако и останалите модни аксесоари /копчета за ръкавели, токи за вратовръзка, колан и така нататък/ повтарят текстурата, цвета и линиите на дизайна на определени елементи на ръчния часовник.

Часовник за неформални поводи

Най-често един мъж в модерния град се разхожда по улиците в спортен или ежедневен стил на обличане. Подобна разходка включва главно маршрута до фитнеса, работата, театъра или киното. При тези случаи формализмът, който неизменно бележи дизайна на мъжките елегантни часовници и луксът, отреден за моделите, подходящи за бизнес срещи, със сигурност няма да са подходящи. Тогава най-добрият вариант би била така наречената „златна среда“.

Тъй като всекидневния стил съчетава в едно удобството на спортния и строгостта на класиката, това означава, че и дизайнът на вашия ръчен часовник трябва да включва практичност и многофункционалност. Минималната елегантност е идеален избор – тя придава универсалност и може да бъде съчетана с повечето дрехи в мъжкия гардероб. Можете да разгледате някои от страхотните предложения на https://timedix.bg/seiko.

Последно

Още по темата